YAŞAM - YEME - İÇME
Tavada kabak mücver tarifi Sofraların klasiği ve özellikle yaz aylarının en sevileni mücveri farklı bir şekilde misafirlerinize sunmaya ne dersiniz?
Bu hafta menüde farklı sunumuyla sofraları renklendirecek hem pratik hem de sağlıklı bir tarif var. Hazırsanız başlıyoruz!
- Malzemeler: • 4 adet küçük boy kabak
• Bir avuç maydanoz, dereotu
• 3 dal yeşil soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı mısır unu
• 5 yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• Üzeri için: 3 adet közlenmiş kırmızı biber, 1 kase yoğurt, 3 adet közlenmiş yeşil acı biber, 1 diş sarımsak, zeytinyağı, karabiber, tuz
• Kızartmak için 5 yemek kaşığı sıvı yağ


- Yapılışı: • Büyükçe bir kasenin içerisine kabakları rendeleyip içerisine un, yumurta, ince doğranmış yeşillikler, mısır unu, soğan, sarımsak ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.

• Bu işlem sırasında kabaklar ve soğanlar suyunu salacağı için ortaya bir miktar su çıkacaktır, suyunu hafifçe süzün.

• Bir kase yoğurdu ikiye ayırın. Bir tanesinin içerisine közlenmiş kırmızı biberi diğerinin içerisine ise közlenmiş yeşil biberi ekleyerek karıştırın.

• Her iki kasenin içerisine de 1 diş sarımsağın yarısını, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

• İki farklı krema torbasının içerisine yerleştirip buzdolabına koyun.

• Sıvı yağı tavanın içerisine alıp güzelce kızmasını sağlayın. Hamurdan bolca bir kepçe alıp yağın içerisine ekleyip güzelce yayın.

• Her iki tarafının da piştiğinden emin olduktan sonra kenara alıp üzerine hazırladığınız yoğurtlu soslardan dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki
Haberler