YAŞAM - YEME - İÇME
Kış sebzeli fırın tavuk Havaların soğumaya başladığı bu günlerde fırında sıcacık sebzeli tavuk yapıyoruz.
Sebzeli tavuk yemeği en klasik tavuk yemeklerinden biridir… Sıcak tencere yemeklerinin en çok yapıldığı kış mevsiminde fırın yemeklerinin yeri ayrı oluyor. Yanında sıcacık tereyağlı bir pilav bu yemeğin olmazsa olmazı!

Yemeğin daha lezzetli olmasını aslında birçok unsur belirleyebiliyor. Yemek pişirirken dikkat edilen metotlar, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli oluşu en büyük etkenler arasında yerini alıyor. 

Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun. Pişirdikten yarım saat sonra tavuğu ters çevirip bu işlemi sürdürebilirsiniz. Böylece yağı içerisinde kalıp daha çıtır bir tavuk elde etmiş olursunuz.

 

- Malzemeler: • 1 adet orta büyüklükte bütün tavuk
• 3 adet doğranmış havuç
• 2 adet doğranmış pırasa
• 50 gram cherry domates
• 3 diş sarımsak
• 1 adet doğranmış büyük soğan
• 1 avuç arpacık soğanı
• 1 demet biberiye
• 1 dal defne yaprağı
• 2 adet haşlanmış orta boy patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
• 1 demet taze kekik
• Zeytinyağı
• 1 adet limon
• Tuz, karabiber


- Yapılışı: • Fırını 180 dereceye ayarlayınız.

• Limonu ortadan kesip tavuğun iç kısmına yerleştirin ve ayaklarından çapraz bir şekilde bağlayın. Sırtını ve iç kısmını tereyağı, defne yaprağı, taze kekik, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle güzelce ovalayın.

• Malzemelerin geri kalanını güzelce zeytinyağı karıştırdıktan sonra fırın tepsinizin ya da fırın tencerenizin içerisine yerleştirin.

• Tepsiyi fırına yerleştirip 45 dakika kadar pişirin.

• Fırından çıkartıp 5 dakika ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler