YAŞAM - YEME - İÇME Cadılar Bayramı'na özel pasta Türkiye'de de eğlenceli kostüm partileri ile kutlanan Cadılar Bayramı için yazarımız İzem Armağan, yapımı kolay ama görünümüyle bu özel güne uyumlu bir pasta tarifi hazırladı. 23 PAYLAŞIM
profil
İzem Armağan
30.10.2018
Banner

Cadılar Bayramı'nda giyilen 'korkunç' kıyafetlerin ve ilginç ev süslemelerinin yanı sıra sunulan yemekler ve tatlılar da bir o kadar farklı ve ilginç olabiliyor. İnsanların evlerinin dışına astıkları korkutucu figürlerin ve havanın kararmasıyla birlikte giydikleri korkunç maskeli giysilerin bu kötü niyetli ruhları korkutup kaçırmak gibi bir amacı varmış.

Ben de Cadılar Bayramı pastası yaparak kötü düşüncelerden ve belalardan uzak durmak adına sizlere harika bir tatlı hazırladım. Yapımı çok pratik olan bu tatlıyı evde sevdiklerinize ve çocuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...

Malzemeler

-3 su bardağı un
-100 gram tereyağı
-5 adet yumurta
-1 bardak şeker
-4 adet kapta hazır çikolatalı puding
-1 adet kabartma tozu
-1 adet şeker vanilin

Sunum Malzemeleri 

-1 adet katı çikolata
-1 adet beyaz şeker hamuru
-1 adet siyah yemek kalemi
-1-2 adet bahçenizden bulabileceğiniz dal parçaları
-1 adet Kek kalıbı
-6-7 adet badem
-1 adet kırmızı gıda boyası (gıda boyası kullanmak istemeyenler bunu nar ile de yapabilirler.)

Hazırlanışı

1. Fırını 180 dereceye ayarlayınız.

2. 3 su bardağı un ve 100 gram tereyağını çırpıcıda yoğurunuz. 5 adet yumurta ve şekeri ayrı bir yerde çırpınız. Çırptığınız yumurta karışımın içerisine 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilin ve 2 adet çikolatalı puding ilave ediniz.

3. Kek kalıbınızı yağlayıp unlayınız. Karışımı kek kalıbının içerisine ilave ediniz. Önceden ısıttığınız fırının içerisine kekinizi yerleştiriniz. 20 dakika kadar bu şekilde pişirin. Lütfen dikkat ev tipi fırınlara göre pişme süresi farklılık gösterebilmektedir. Lütfen kekinizi bir kürdan yardımıyla kontrol ediniz.

4. Beyaz şeker hamurunuz hafif sert ise birkaç dakika fırında bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Yılan şekilde hamurunu uzun ince yaparak parmak boyutunda kesiniz. Kestiğiniz hamuru avuç içinize alıp sıktığınızda parmak şekli alacaktır.

5. Bademleri ucuna yapıştırıp tırnak görünümü elde ediniz. Elde ettiğiniz bu görünüme ilave olarak bir kürdan yardımıyla kırmızı gıda boyanızla batırıp tırnak kenarlarını kırmızı boya ile boyayabilirsiniz. Gözleri için ise iki adet yuvarlak yapıp üzerine gıda boyası kalemiyle siyah nokta çiziniz. Kürdan yardımıyla ve kırmızı gıda boyası ile gözlerin kenarlarına damarlar çizebilirsiniz.

6. Mezar taşı için ise bir adet bisküviyi beyaz şeker hamuruyla kaplayınız. 

7. Kekinizi kontrol edip çıkardıktan sonra üzerine kalan 2 adet çikolatalı puding  dökünüz. Çikolatayı bir kenarda rendeleyip pastanızın üzerine serpiştiriniz.

8. Hazırladığınız tırnakları, gözleri, mezar taşını ve dalları üzerine dilediğiniz gibi yerleştiriniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler