YAŞAM - YEME - İÇME
Barbekü soslu enfes tavuk kanatları Blondiechef İzem Armağan bu hafta dışarıda severek yediğimiz barbekü soslu tavuk için farklı, kolay ve lezzetli bir tarif hazırladı.
Bugün menüde pratik ve lezzetli bir tarif var. Hazırsanız başlıyoruz!
- Malzemeler: • 2 fincan kola 3 çorba biber tozu 1 adet kırmızı soğan yarım demet taze kişniş otu
• 2 fincan ketçap
• 1/2 fincan beyaz sirke
• 1/2 büyük soğan ( ince doğranmış)
• 1 çorba kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kahverengi şeker
• 1 çorba kaşığı tuz
• 3 çorba kaşığı biber tozu
• 1 adet kırmızı soğan
• Yarım demet taze kişniş otu


- Yapılışı: • Tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kaynatın.

• Isıyı düşük bir kaynatma noktasına indirin ve zaman zaman karıştırarak 20-30 dakika daha pişirmeye devam edin.

• Sos kalınlaştıktan sonra, sıcaktan uzaklaştırın ve kullanmadan önce 15-20 dakika soğumaya bırakın.

• Kanatlarınızı tek tek sosun içerisine batırıp ine ince dilimlediğiniz kırmızı soğanların üzerine koyun.

• Üzerine taze kişnişleri ekleyerek önceden ısıttığınız 180 derecelik fırının içerisine yerleştirin.

• 20 dakika kadar pişmesini sağladıktan sonra bir bıçak yardımıyla içlerini kontrol edin.

• Piştiğinden emin olduğunuz tavuk kanatlarını sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

• Sosun tamamen soğumasını bekledikten sonra hava geçirmez bir plastik kavanoza yerleştirin. Sosu 8-10 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler