YAŞAM - HABER

Yarının Köyleri’nde yarıyıl heyecanı: Dijital eğitim tatilde de devam ediyor

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürütülen Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca da eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirecek

Yarının Köyleri’nde yarıyıl heyecanı: Dijital eğitim tatilde de devam ediyor

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Yarının Köyleri projesiyle, yereldeki teknolojik imkanların güçlendirilmesi ve kalkınmanın desteklenmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Trendyol ve UNDP iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Adana’nın Kürkçüler köyünde açılan merkez, iki haftalık yarıyıl tatilinde çocuklara geniş çaplı ve kapsamlı bir dijital eğitim olanağı sağlıyor.

5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin dahil olduğu yarıyıl programında çocuklar; temel bilgisayar kullanımı, 3D tasarım, 3 boyutlu yazıcı kullanımı, block tabanlı kodlama, MBlock uygulaması ile robotik kodlama, temel elektrik elektronik bilgisi ve Ardunio ile robotik kodlama eğitimleri görüyor. Toplam 40 öğrencinin faydalanacağı eğitim, çocukların ilgi ve yetkinliklerini yakından gözlemleyebilmek amacıyla 10’ar kişilik gruplar halinde veriliyor.

Trendyol’un Yarının Köyleri projesi, teknolojinin gücüyle köylerde yerel üretimi güçlendirmeyi, istihdamı artırmayı, sürdürülebilir ve teknolojiye dayalı üretim kültürünü oluşturmayı, kültürel değerleri koruyarak kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje kapsamında kurulan ve kurulması planlanan dijital merkezlerde; çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireyler önceliklendiriliyor. Ayrıca, Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılması, böylece yetiştirilen ürünlerin, zanaat eserlerinin ve el emeği ürünlerin, doğrudan tüketici ile buluşmasına fırsat yaratılması hedefleniyor.

Yarının Köyleri’nde e-ticaret alanında ürün geliştirmeden markalaşmaya, paketleme tekniklerinden e-ihracata kadar pek çok başlıkta eğitim veriliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir üretim modellerini ve örnek akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırarak üretimde verimliliği artırma hedefiyle çalışmalar yürütülüyor. Bölgedeki yerel üreticilerin desteklenmesi ve böylece ürünlerin e-ihracatla sınırları aşması da projenin hedefleri arasında.

Aralık 2023’te projenin yerel ortağı Sarıçam Belediyesi iş birliğiyle Adana-Kürkçüler’de ilk Dijital Merkezi’ni açan Yarının Köyleri projesi, önümüzdeki aylarda İzmir-Ulamış ve Diyarbakır-Bağıvar’da yeni dijital merkezlerle büyümeye devam edecek. Dördüncü Yarının Köyleri dijital merkezi için de depremden etkilenen Hatay’da çalışmalar sürdürülüyor. Proje ile beş yılda toplam 10 köye ve 1 milyondan fazla kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler