YAŞAM - HABER

Prenses Diana’nın ünlü koyunlu kazağı açık artırmayla satılacak

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin gelmiş geçmiş en sevilen isimlerinden biri olan Prenses Diana’nın ilk olarak 1981 yılında giydiği koyunlu kırmızı kazağı, Eylül’de Sotheby's tarafından açık artırmayla satılacak. Kazağın açılış fiyatının 50.000-80.000 dolar olması bekleniyor

Prenses Diana’nın ünlü koyunlu kazağı açık artırmayla satılacak

Kişiliği ve mütevazılığıyla olduğu kadar giyim tarzıyla da çok beğenilen Prenses Diana’nın en beğenilen kıyafetlerinden biri de üzerinde beyaz koyunların yanı sıra bir adet de kara koyun bulunan kırmızı kazağıydı. Merhum prensesin hayranları şimdi, bu ‘kara koyunlu’ kazağı satın alabilme şansına sahip.

Prenses Diana’nın ilk olarak 1981'de o zamanki eşi Prens Charles'ın polo maçında giydiği kazak, onun monarşi içindeki statüsünün sembolü olarak görülüyordu. Warm & Wonderful imzası taşıyan kazak, 1994 yılından sonra bir daha hiç Prenses’in üzerinde görülmedi. W Magazine'e göre, Prenses kazağa o kadar düşkündü ki, üzerinde bir delik oluşunca sekreteri markadan yenisini istedi.

Prenses Diana'nın kazağı o kadar çok beğenildi ki, tasarımcıları Joanna Osborne ve Sally Muir, markanın Diana'dan ilham alan koleksiyonunun bir parçası olarak yeniden imalatı için 2020'de Rowing Blazers ile ortaklık kurdu. Oyuncu Emma Corin de Diana’yı canlandırdığı ‘The Crown’ dizisinde kazağın bir benzerini giydi.

Şimdiye kadar, Diana'nın sahip olduğu kazağın kaybolduğu düşünülüyordu, ta ki Joanna Osborne ve Sally Muir onu bulana kadar… Osborne ve Muir, kazağı nasıl bulduklarını şöyle anlattı: "Geçtiğimiz Mart ayında, eski bir modeli aramak için tavan arasında dolaşırken küçük bir kutu gördük. İçinde, pamuklu bir yatak örtüsünün yanında Diana'nın 1981'den kalma orijinal, koyunlu, kırmızı süveteri vardı. Şimdi, neredeyse 40 yıl sonra, bu türünün tek örneği koyunlu kazak, şanslı bir koleksiyoncunun eline geçmeye hazır.”

İkonik kazak, Sotheby's'in yaklaşan Moda İkonları satışında açık artırmaya sunulacak. Kazağın 50.000-80.000 dolara satışa açılması bekleniyor. Açık artırma bu Eylül'de yapılacak ve online olarak teklif verme 31 Ağustos'tan 13 Eylül'e kadar devam edecek.

Önceki ve Sonraki
Haberler