YAŞAM - HABER

Prenses Diana, Audrey Hepburn ve Grace Kelly’nin elbiseleri açık artırmayla satılıyor

Prenses Diana’nın üç elbisesi, Audrey Hepburn’ün ‘Breakfast at Tiffany's’ filminde giydiği pembe Givenchy elbisesi ve Grace Kelly'nin ‘Mogambo’da giydiği leylak rengi pötikareli elbisesi; 6, 7 ve 8 Eylül’de düzenlenecek ‘Legends: Hollywood & Royalty’ başlıklı müzayedede satışa sunulacak

Prenses Diana, Audrey Hepburn ve Grace Kelly’nin elbiseleri açık artırmayla satılıyor

Bir zamanlar Prenses Diana, Audrey Hepburn ve Grace Kelly tarafından giyilen elbiseler, Julien's ve Turner Classic Movies tarafından düzenlenecek olan müzayedede açık artırmayla satışa sunulacak.

‘Legends: Hollywood & Royalty’ başlıklı müzayedede ayrıca ‘Star Wars’ ve ‘Alien’ gibi filmlerden aksesuarlar ile daha önce Lauren Bacall ve Humphrey Bogart'a ait olan bir dizi eşya da yer alıyor.

Müzayede kapsamında Prenses Diana'nın üç elbisesi satışa sunulacak. Bunlardan biri olan kırmızı ipek Bruce Oldfield elbisesi, Diana tarafından iki kez giyildi. Altın damalı işlemeler, dökümlü bir yaka ve vatkalara sahip Oldfield tasarımı cesur elbise, Prenses'in ‘Dynasty Di’ döneminin simgesi olarak gösteriliyor.

Galler Prensesi elbiseyi ilk kez 1989'da ‘When Harry Met Sally’ filminin Londra galasında giydi. İki yıl sonra da yine komedi filmi komedi ‘Hot Shots’ın Londra galasında üzerinde aynı elbise vardı.

Diana'nın Catherine Walker elbisesi ise müzayedede satışa sunulacak kıyafetlerinden bir diğeri. 1991'de Toronto'da bir galaya katılan Prenses, beli asimetrik olan yeşil ve siyah renklerdeki bu elbiseyi giymişti. Elbisenin müzayedede 100.000 ile 200.000 dolar arasında satılması bekleniyor.

Diana’nın satışa sunulan bir diğer elbisesi de yine Walker imzalı. Diana'nın özel bir görevde giydiği siyah-beyaz renkteki, straplez, ipek bu elbise, korse ve kalça çevresinde kadife şeritlere sahip.

Audrey Hepburn, Grace Kelly ve Judy Garland'ın giydiği bir dizi beyaz perde kostümü de ‘Legends’ müzayedesine dahil edildi. En dikkate değer olanı, Hepburn'ün ‘Breakfast at Tiffany's’ filminde giydiği pembe bir Givenchy elbisesi.

Grace Kelly'nin ‘Mogambo’da giydiği leylak rengi pötikareli kokteyl elbisesi ve Judy Garland'ın ‘The Pirate’ filminden kabarık kollu bir gelinlik de satışa sunulan parçalar arasında.

6, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan müzayedeye katılmak isteyenler, Julien'in web sitesinde çevrimiçi olarak kayıt olabilirler.

Önceki ve Sonraki
Haberler