YAŞAM - HABER

Prens Harry: Ailem ve ben İngiltere’de güvende değiliz

Kraliyetteki görevlerinden istifa ettikten sonra eşi Meghan Markle ve çocuklarıyla birlikte Kuzey Amerika’ya yerleşen Prens Harry, kendisinin ve ailesinin anavatanı olan İngiltere’de güvende olmadıklarını söyleyip ekledi: “İngiliz Hükümeti güvenliğimizi sağlamadığı takdirde yasal işlem başlatacağız”

Prens Harry: Ailem ve ben İngiltere’de güvende değiliz

Prens Harry, kendisinin ve ailesinin İngiltere’de güvende olmadığını söyledi! 2020’de kraliyet görevlerinden istifa ettikten sonra Buckingham Sarayı’nda doğan gerginlikler nedeniyle ailesiyle birlikte Kuzey Amerika’ya taşınan Prens Harry, İngiltere’deyken ailesinin ve kendisinin güvenliği sağlanmadığı takdirde İngiliz hükümetine karşı yasal işlem başlatacağını belirtti.

Kendisine özel bir güvenlik ekibi tutan Sussex Dükü Prens Harry, son dönemde neo-Naziler’den ve radikallerden aldıkları tehditlerin artması üzerine anavatanlarında daha fazla korumaya ihtiyaç duyduklarını açıkladılar.

Kaynaklar, Sussex Dükü’nün avukatlarının, geçtiğimiz Eylül ayında Yüksek Mahkeme’ye, hükümetin prens, eşi Meghan Markle ve çocukları Archie ile Lilibet için güvenlik sağlamaması halinde, hukuk ekibinin adli inceleme isteyeceğini bildirdiğini belirtti. Aynı kaynak, yaşananları şöyle anlattı: “Prens ilk olarak 2020 yılının Ocak ayında Sandringham’da, İngiltere polisi koruması için kendisi ve ailesi için kişisel olarak ödeme yapmayı teklif etti. O teklif reddedildi. Ama Prens, güvenlik maliyetini karşılamaya istekli olmaya devam ediyor.”

Avukatlar, Temmuz ayında İngiltere’ye yaptığı son ziyarette Prens Harry’nin güvenliğinin, polis korumasının olmaması nedeniyle tehlikeye atıldığını söyleyip ekledi: “Birleşik Krallık her zaman Prens Harry’nin evi ve eşi ile çocuklarının güvende olmasını istediği bir ülke olacak. Polis korumasının olmaması çok büyük bir kişisel risk oluşturuyor.”

Önceki ve Sonraki
Haberler