YAŞAM - HABER

Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

70 yıl tahtta kalan İngiltere Kraliçesi Elizabeth, 8 Eylül Perşembe günü 96 yaşında hayata gözlerini kapadı. Kraliyet Ailesi, yaptığı açıklamada Kraliçe’nin huzur içinde öldüğünü söyledi

Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olan Kraliçe II. Elizabeth, 70 yıllık saltanatının ardından 8 Eylül Perşembe günü 96 yaşında öldü.

Kraliyet Ailesi tarafından yapılan açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü." Açıklama şöyle devam etti: "Kral ve Kraliçe Eş, bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecek."

Kraliyet Ailesi, perşembe günü erken saatlerde, doktorların Kraliçe'nin sağlığı hakkında endişeleri olduğunu ve bu nedenle Kraliçe’nin tıbbi gözetim altına alındığını duyurdu. Kısa süre içinde de Prens Harry, Prens William, Prens Charles, Prens Andrew gibi isimler, hükümdarın başucunda olmak için İskoçya'daki Balmoral'a uçtu.

Babası VI. George'un 1952'de ölümünden sonra tahta çıkan ve 70 yıldan fazla bir süre tahtta kalan Kraliçe’nin dört çocuğu, sekiz torunu ve 12 torununun torunu bulunuyor.

Görevini ve ailesini her şeyden üstün tutmak üzere yetiştirilen II. Elizabeth; sert üst dudağı, renkli kıyafetleri, köpekleri ve atlara olan sevgisiyle tanınıyordu.

Biyografi yazarı ve kraliyet uzmanı Robert Hardman'a göre Elizabeth, geride bıraktığı miras hakkında asla çok fazla düşünmedi. ‘Zamanımızın Kraliçesi’ kitabının yazarı olan Hardman, geçtiğimiz Nisan ayında Page Six’e verdiği röportajda şunları söylemişti: “O; mirası için sonsuza kadar endişe duyan, heykellerini diktiren ve anıtlar inşa ettiren Kraliçe Victoria gibi değil. Kraliçe Elizabeth’in yolu bu değil. O bir nevi ‘İşine devam et ve kenara çekil’ diyor.”

Önceki ve Sonraki
Haberler