YAŞAM - HABER

Freddie Mercury'nin kıyafetleri ve el yazısıyla yazılmış şarkı sözleri Sotheby’s’de sergileniyor

Rock müziğin 1990’ların başında vefat eden efsanevi ismi Freddy Mercury’nin kişisel hayatından çok özel parçalar, Sothebys’de 'Freddie Mercury: A World of His Own - Kendine Ait Bir Dünya' adıyla sergileniyor. Sergide, Mercury’nin sahnede giydiği kıyafetlerin yanı sıra 'Bohemian Rhapsody'nin el yazısıyla yazılmış şarkı sözleri de yer alıyor

Freddie Mercury'nin kıyafetleri ve el yazısıyla yazılmış şarkı sözleri Sotheby’s’de sergileniyor

Rock müzik tarihinin en büyük isimlerinden biri olan Freddy Mercury’nin kişisel hayatı, Sotheby's'in 'Freddie Mercury: A World of His Own - Kendine Ait Bir Dünya' sergisinde canlanıyor. Ünlü müzisyenin sahne gardırobundan 'Bohemian Rhapsody' şarkısının el yazısıyla yazılmış şarkı sözlerine ve daha fazlasına özel bir bakış sunan sergi, Mercury’nin müzik ve moda üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

1990'ların başında vefat etse de, Freddie Mercury'nin müzik ve moda üzerindeki yadsınamaz etkisi bugün hala hissediliyor. Rock müzik tarihinin en büyük sanatçılarından biri olarak kabul edilen ve Queen grubunun baş vokalisti olan Freddy Mercury; 2001'de Rock and Roll Hall of Fame'e, 2003'te Songwriters Hall of Fame'e ve 2004'te UK Music Hall of Fame'e dahil edildi.

Sotheby's, 'Freddie Mercury: A World of His Own' sergisinde Mercury'nin olağanüstü mirasına saygı duruşunda bulunuyor. 5 Eylül’e kadar açık kalacak olan sergi, Mercury'nin kamusal ve özel yaşamına müzik ve moda tarihiyle dolu içeriden bir bakış sunuyor.

Sothebys'in 15 galerisinin her biri, Mercury'nin hayatının farklı dönemlerini sergiliyor. Sergide; ünlü sanatçının yatak odası, bar ve yemek odasının birebir kopyaları da bulunuyor.

Sergi 5 Eylül'de sona erdikten sonra Mercury'nin altı kişisel eşyası için müzayede düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki
Haberler