YAŞAM - HABER

Ara tatil ve 23 Nisan için etkinlik rehberi

Çocukların bir hafta boyunca dinlenip eğlenecekleri ara tatile sadece birkaç gün kaldı. Ramazan Bayramı’na denk gelen ve son günü 23 Nisan Atatürk’ü Anma ve Çocuk Bayramı olan bu ara tatilde minikler için birçok etkinlik, atölye ve şenlik düzenlendi. İstanbul’da gerçekleşecek atölyeleri, etkinlikleri ve 23 Nisan için düzenlenecek bazı şenlikleri sizler için derledik…

profil
BT Ekip
11.04.2023
Ara tatil ve 23 Nisan için etkinlik rehberi

15 Nisan - 13.00

Borusan Contemporary

(7-10 Yaş)

Perili Köşk’te düzenlenecek Eğlenceli Sanat başlıklı atölye çalışması, Hibrit Mekanlar sergi turu ile başlıyor. Gezide Kemal Önsoy’un üst üste kullandığı boya tabakalarıyla yarattığı soyut resim yakından incelendikten sonra, çocuklar her birinde farklı bir tekniği deneyerek oluşturdukları katmanları bir araya getirdikleri deneysel soyut çalışmalar ortaya çıkaracak.


15 Nisan - 10.30

Pera Müzesi

4-6 yaş

Paula Rego’nun masalsı karakterler barındıran rengarenk eserlerini rehberli tur ile gezen çocuklar, bu atölye çalışmasında çeşitli baskı teknikleri ile sanatsal üretimlerini ortaya koyacak. Eserlerde gördükleri figürlerin oyulduğu linolyum tabakalarını diledikleri boyalarla renklendirerek resim kağıtlarına baskı yöntemiyle uygulayan çocuklar; çalışmalarını ip, folyo, oluklu mukavva, balonlu naylon gibi dokulu malzemelerle uyguladıkları baskı çalışmaları ile süslüyorlar.


15 Nisan, 16.00 ve 17.00

Müze Gazhane

(4-8 yaş)

Çocuklar; masal kahramanlarının kötü karaktere karşı verdiği mücadeleyi ve birbirinden eğlenceli maceralarını, Müze Gazhane’de düzenlenen atölyede dinleyecekler. Sınırlı kapasiteyle gerçekleşecek etkinlik için Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden kaydınızı yapabilirsiniz.


16 Nisan - 11.00

Cooking Class Academy

(Ebeveyn ve Çocuk)

Atölyede, Belçika’dan menşeili ham çikolata ile uygulama ve şekillendirme teknikleri yapılacak. Atölyede sırasıyla çikolata temperleme tekniği uygulaması, kakao yağı renklendirme ve kalıp boyama tekniği, çikolata kalıplama ve kabuk yapımı tekniği, çikolata iç dolgu ganaj yapımı ile çikolata kapak yapımı ve kalıptan çıkarma tekniği öğretilecek.


16 Nisan/23 Nisan, 13.00

DasDas

Bazen dinlemek bile yeterli olur dönüştürmek için bazı şeyleri… ‘Kuşlara Fısıldayan Kız’ kitabından uyarlanan oyunda doğanın seslerini, söylediklerini dinleyip kuşlara yol arkadaşlığı yapan Kora ile bu sesleri ilk zamanlarda duymakta zorluk çeken arkadaşı Mori’nin hikayesi anlatılıyor. Bu hikayeyi dinlerken çocuklar; bazen denizin altında, bazen de gökyüzünde kuşlarla olacak...


17 Nisan, 14.0 - 17.00

Usla

9 - 12 yaş

Çocuklar için özel olarak açılan bu atölyede minikler hem en sevdikleri lezzetleri hazırlayacak, hem de mutfaktaki hünerlerini keşfedecekler. Fırında chicken fingers, fırında peynirli patates, coleslaw salatası atölyenin mönüsünde yer alanlar. İçecekler de USLA’nın atölye çıkışı ikramı olacak.


18 Nisan, 14.00 ve 15.00

Müze Gazhane

(8-13 yaş)

Bu atölye ile öğrenciler; kendini ifade etme ve yazma becerileri ile yaratıcılıklarını geliştirecekler, gelecekteki akademik çalışmalarını nasıl biçimlendireceklerini öğrenecekler. Etkinliğe katılmak için Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden kayıt yapabilirsiniz.


18 - 19 Nisan (iki günlük atölye), 12.00 - 14.00

Usla

7-9 yaş

Küçük şeflere her zaman hatırlayacakları bir mutfak deneyimi yaşatacak olan atölyenin mönüsünde domatesli, mini mozzarellalı ve taze fesleğenli bruschetta, bolonez soslu, yer fıstıklı kurabiye, vanilyalı frosting ile çikolatalı cupcake yer alıyor.


18, 19, 20 Nisan - 10.30

Pera Müzesi

4-17 yaş

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, çocuklara yönelik farklı disiplinlerden eğlenceli atölyelerin yapılacağı Hayal Kurma Şenliği programıyla kutluyor. Hayallerin, hikayelerin gücünü farklı disiplinler ile bir araya getiren ve birlikte üretimi amaçlayan program dahilinde aralığındaki katılımcılarla müzede yüz yüze gerçekleşecek etkinliklerde, rehber eşliğinde yapılan sergi turunun ardından sergilere yönelik çeşitli atölyeler düzenleniyor. Atölyeler şöyle:

18 Nisan: Kilden Komik Kahramanlar

18 Nisan: İmgeden Dansa

19 Nisan: Masal Matitas: Masal Adasına Seyahat

19 Nisan: Sanatçı Güneş Terkol ile ‘Birlikte Yaşamın Kolajı’

20 Nisan: Minyatür Kazı Alanı: Kaz, Bul, Paylaş!

20 Nisan: Arkeo-kurgu: Düşsel Hikaye Yazımı


21 Nisan / 22 Nisan, 20.00

TİM Show Center

7’den 77’ye herkes, Kazan şehrinin Rus Akrobasi Çocuk Gösterisi’ni nefeslerini tutarak seyretme fırsatı bulacak. Gösteride, 5 ila 14 yaş arası yetenekli çocukların akrobasi, jimnastik, oyunculuk, hokkabazlık, denge, koreografi ve dans gösterilerine şahit olacaksınız. Tüm bunların yanında Palyaço Bo ise izleyen herkesin kalbini fethedecek. Palyaço Bo; Rusya'nın onursal sanatçısı unvanına sahip ve dünyanın birçok ülkesinde yarışma, festival ve gösteri esnasında unutulmaz hatıralar bırakan palyaço Boris Oskotsky’nin ta kendisidir.


23 Nisan, 14.00

Arter

6-9 yaş

Arter’in -1. katındaki Atölye mekanında düzenlenecek bu etkinlik, çocukları birlikte üretmeye, keşfetmeye ve paylaşmaya davet ediyor. Eva Koťátková’nın Arter’de devam eden ‘Bir Balıkmışım Bacakları Olan’ başlıklı kişisel sergisinden hareketle kurgulanan atölye kapsamında çocuklar, farklı üretim tekniklerini ve malzemeleri deneyimleyerek hayal güçlerini yansıtan maskeler üretecekler.


22-23 Nisan,  10.30 - 18.30

YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı - Kemerburgaz Kent Ormanı

Hemen her yaştan ziyaretçinin 22-23 Nisan 10.30-18.30 arasında keyifle vakit geçirmesi için şenlik alanında rodeo, langırt, air hockey, twister, gol show, fotoğraf çektirme alanları gibi pek çok eğlenceli yer olacak. Ayrı etkinlik alanlarında ise 22-23 Nisan’da belli gün ve saatlerde çocuklar ve yetişkinler için eğitici atölyeler ve birbirinden farklı ve çekici içerikte gösteriler de ziyaretçilerle buluşacak. Tüm gün sokak oyunları, satranç, tavla, tombala ve çocuk atölyeleri ile limitsiz eğlenceye ulaşmak mümkün.


23 Nisan, 10.30

Bonjurköy

23 Nisan  Pazar günü Bonjurköy – Ömerli /Çekmeköy’de gerçekleşecek ve unutulmaz anlara ev sahipliği yapacak Çocuk Festivali; tümü ile 23 Nisan Çocuk Festivali’ne özgü süslenecek alanda dünden bugüne 23 Nisan kutlaması, macera kanyon, dino mağara, Alaaddin çocuk gösterisi, doğa atölyesi, survivor parkuru, labirent, dev trambolinde uzay yürüyüşü, dev kaydırakta heyecan, dev jenga, sihir show, bubble show, pamuk şekeri, sürpriz hediyeler, DJ performansı gibi birçok sürpriz vadediyor.


23 Nisan, 11.00 - 13.00

Maximum UNIQ Box

Bayramın tadını, ‘BabyConcerts ile Mevsimler: İlkbahar’ konseriyle yine çocuklar çıkaracak! Her yaştan dinleyiciye uygun olan, 45 dakikalık bu konserde küçük sanatseverler W. A. Mozart, G. Bizet, J. Strauss gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini bir ilkbahar masalı eşliğinde dinleyecek. Vivaldi’nin ünlü Dört Mevsim konçertolarından parçalar çalınacak programda minikler gerçek bir balerinle de yakından tanışma şansı bulacak.


23 Nisan, 15.00

CRR Konser Salonu

Sadece çalgı çalanların yaşadığı bir hayali köy: Fonikler Köyü... Orkestrada görebileceğiniz tüm enstrümanları bu köyde de görebilirsiniz. Keman, flüt, kontrbas, trombon... Yani herkesin müzik yaparak vaktini geçirdiği şirin bir köy burası. Eğitim amaçlı senfonik bir konser olan 'Fonikler Köyü' saygı, empati ve nezaket gibi erdemleri anlatıyor. Besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş’in hazırladığı gösteriyi her yaştan izleyici çok sevecek.


Çocukların en sevdiği yemek ne? Hangi ülkede hangi pizza meşhur? Sizin favori pizzanız ne?.. Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, Eataly sizi Dünya Çocukları Pizza Yapıyor atölyesine davet ediyor. Atölyede farklı ülkelerin pizzalarını öğrenirken, ‘Dünyanın Çocukları’ kitabı miniklere eşlik edecek.


Önceki ve Sonraki
Haberler