YAŞAM - YEME - İÇME
Yaz sıcaklarına frambuazlı sorbe İçinizi ferahlatacak bu lezzetin tadına yaz bitmeden mutlaka varın.
Yaz sıcaklarına frambuazlı sorbe
Yaz sıcaklarına frambuazlı sorbe
En sevdiğim sorbe çeşidi; üstelik dondurma makinası da gerekmiyor! Pratik yapılışı, harika kıvamı ve lezzetiyle içinizi ferahlatan bu sorbeyi hazırladığınız limonlu çanaklarda sunarak farklılık yaratabilirsiniz.

Kendi yaptığınız dondurmayı yemesi de ayrı bir keyif oluyor. Bizi evde yapmaktan alıkoyan da genelde dondurma makinamızın olmaması, öyle değil mi? Fakat çoğu tarifi makina olmadan yapmak da mümkün. Bir nebze daha vakit alması dışında ne tadında ne de kıvamında farklılık olmuyor. Bu sorbe de yine o pratik tariflerden bir tanesi. Şekerle frambuazın dengesi o kadar başarılı ki, oldukça iddialıyım!

Şurubu hazırlıyor, frambuazları ekliyor, blenderda püre haline getirip dondurduktan sonra yine blenderdan geçiriyorsunuz ve işte hazır! İster yaptığınız tatlıların yanında servis edin, ister sade olarak limonlu çanaklarda şık bir sunum hazırlayın. Limonlu çanaklar için ise limonları ortalarından kesiyorsunuz. Dik durabilmeleri için sivri kısmından küçücük kesiyorsunuz, böylece tabanı düz oluyor. İçlerini de bıçakla keserek çıkartıyorsunuz.

Sunuma önem veriyorsanız gerçekten şahane şeyler ortaya çıkartacağınıza eminim. Hem limon çanaklarında sunulan sorbenin tadı da bir başka oluyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler