YAŞAM - YEME - İÇME
Vişne soslu fıstık kebap Kebapların şahı fıstıklı kebap. Bu otantik lezzete biraz da meyve lezzeti ekleyerek denemeye ne dersiniz?

Aşçılık hayatıma başladığım yıllarda bir dönem yerel tatları yerinde keşfetmek ve deneyimlemek amacıyla Gaziantep’e gitmiştim. Antep mutfağı, birbirinden farklı baharat ve et kombinasyonuyla beni her zaman etkilemiştir. Bu mutfağın bilinen en lezzetli kebaplarından biri de fıstıklı kebaptır.

Antepli ustanın dediğine göre, fıstıklı kebap, İstanbulluları kebaba çekebilmek için üretilmiş bir kebap çeşidiymiş. Bu lezzetli kebabı, vişne sosu ile buluşturma fikri ise tam da bu noktada, eski tariflere yeni yorumlar katma isteğimle doğdu ve Gaziantepli bir aşçı ile birlikte bu tarifi geliştirdik.

Kebapların şahı diyebileceğim bir lezzet fıstıklı kebap. Vişnenin mevsimi gelmesiyle birlikte benim de en sevdiğim yemeklerden biri olan Gaziantep yöresine ait vişne soslu fıstıklı kebap aklıma geldi. Bu kebabı diğer kebaplardan ayıran en büyük özellik altına koyacağımız vişne bazlı tatlı ekşi sostur. Vişnenin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, gözler için faydalı olduğu, içerisinde A ve C vitaminlerinin bulunduğu ve aynı zamanda anti-ageing özelliğinin olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Bu yoğun lezzet bombardımanının bir porsiyonu sadece 675 kalori olmakla birlikte içerisinde sağlık da barındırıyor. Yapımı pratik, üstelik misafirlere sunulacak kadar da havalı bir tarif. 

- Malzemeler: • 800 gr. kuzu kıyması, iri çekim
• 1 su bardağı kabuksuz Antep fıstığı
• 250 gr. Vişne, çekirdeksiz (Dondurulmuş vişne de kullanılabilir)
• 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
• ½ çay kaşığı toz şeker
• Yeterince tuz


- Yapılışı: • Vişnelerin çekirdeklerinin çıkmış olduğundan emin olalım ve bir sos tenceresine alalım.

• İçerisinde nar ekşisi, şeker ve yarım bardak su ekleyip ocakta ısınmasını sağlayalım.

• Daha sonrasında bu karışımı blendır ile sos kıvamına getirelim. Antep fıstıklarını bıçak ile gelişi güzel kıyalım, kıymamızı ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.

• Bir kebap ne kadar güzel yoğurulur ise o kadar lezzetlli ve şişte kalıcı olur. Köfte boyutlarında toplar hazırlayalım. Eğer şiş kullanarak pişirmek isterseniz, şişe takıp pişirebilirsiniz.

• Köfteleri yağsız yapışmaz tavada pişirelim.

• Sosumuzu ısıtalım, tabağımızın altına bir parmak yüksekliğinde olacak şekilde dökelim ve üzerine kebaplarımızı ekleyelim.

• Üzerlerine biraz toz Antep fıstığı dökerek servis edelim.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler