YAŞAM - YEME - İÇME
Topik mezesi nasıl yapılır? Yeni yıla özel bir Ermeni mezesi sizlerle, hazırlaması oldukça basit lezzeti de bir o kadar yüksek bir tat sizleri bekliyor.
Az malzemeyle damaklarda bir lezzet şöleni yaşatan bu meze, yılbaşı sofralarınıza farklı bir tat getirecek. Yılbaşında misafirlerine farklı lezzetler oluşan bir menü hazırlamak isteyenler bu tarifimiz tam size göre.
- Malzemeler: • 2 adet kuru soğan
• 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 su bardağı tahin
• Yarım su bardağı su
• Tarçın
• Tuz, karabiber
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 adet haşlanmış patates
• Soğanla yapılmış harcın suyundan 2 yemek kaşığı


- Yapılışı: • Yemeklik soğan zeytinyağı ve şekerle pişirilir.

• Soğan renk almaya başlayınca dolmalık fıstık, kuş üzümü ve tarçın eklenir.

• Karabiber ve tahinin yarısı eklenir.

• Yarım su bardağı su eklenir ve yarısı çektirilir.

• Harcın suyundan iki yemek kaşığı alınır ve iç harç soğumaya bırakılır.

• Püf nokta: Soğanları bir süre karamelize edip biraz su ekleyip haşlanmış tadını vermeliyiz.

• Patatesler kabuğu ile birlikte yumuşayana kadar haşlanır. Sonra soğumaya bırakılır ve soyulur.

• Nohutlar haşlanır. Kabukları soyulur. Diğer kalan nohutları ise derin dondurucuya atıp daha sonra kullanabiliriz.

• Patates, nohut, zeytinyağı, tuz, soğanlı karışımın suyu, tahinin geri kalan yarısı ve tarçın hamur haline gelene kadar ezilir

• Streç film üzerine dikdörtgen şeklinde açılır. İçine harç malzemesi konulur. Daha sonra dikdörtgen kutu şekline getirilerek kapatılır.

• Üstüne zeytinyağı ve tarçın dökülerek servis edilir.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler