YAŞAM - YEME - İÇME
Tatlı krizine çare: Çift çikolatalı puding Hem hafif, hem pratik hem de çift çikolatalı! Çikolatakolikler için cennet! Tam bir gurme puding tarifi!
Siz de mutfağınızı harmanlanmış vanilya-kakao kokusuyla kaplamak isterseniz kolları sıvayın!

İster pişirip hemen kalıplarınıza koyun, ister benim gibi piştikten sonra soğuyana kadar mikserde çırparak supangle kıvamına getirin! Her iki şekilde de mükemmel lezzet garantili.  Bu tariften yaklaşık 6 kase çıktığını da hatırlatalım.

- Malzemeler: • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
• 175 gr (3/4 su bardağı+2 yemek kaşığı) şeker
• 30 gr (3 buçuk yemek kaşığı) mısır nişastası
• Bir çimdik tuz
• 530 ml (2+1/4 su bardağı) süt
• 3 yumurta sarısı
• 60 gr bitter çikolata (parçalanmış)
• 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü


- Yapılışı: • Orta boy bir tencerede şeker, kakao, tuz ve nişastayı karıştırın.

• Sütün 250 ml'lik kısmını ekleyin ve topaklar gidene kadar çırpma teli ile karıştırın.

• Yumurta sarıları ve kalan sütü de ekleyin, karıştırın ve ocağa alın.

• Orta-yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayıp kaynadığında altını kısın ve 2 dakika daha karıştırın.

• Dilerseniz kaselere bölüştürün ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.

• Eğer üzerinde kabuk oluşmasını istemiyorsanız ocaktan alıp başka bir kaba aktarın ve soğuyana dek çırpın. Supangle kıvamına gelecektir.

• Buzdolabında muhafaza edin ve krema veya dilediğiniz sosla servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler