YAŞAM - YEME - İÇME
Narlı bulgur pilavı Geleneksel bir tat olan bulgur pilavını mevsimin en faydalı meyvelerinden nar ile buluştu.
Bereketiyle gelen narın mevsimi geçmeden pilav ile birlikte denemeye ne dersiniz? Yüzlerce yıldır bereketi simgeleyen nar şimdi bulgur pilavı ile bütünleşti.

Sizlerle paylaşacağım narlı bulgur pilavı kokusu ve lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek. Anadolu'nun bağrından kopan bulgur taneleri nar ekşisi ve nar tanesi ile bambaşka bir lezzete bürünüyor. Yapım aşaması 10 dakika süren bu sağlıklı yemeği yerken zamandan da tasarruf edeceksiniz.

İç Anadolu usulü pişirilen bu pilav taneli ve oldukça besleyicidir. Yanında istediğiniz sulu yemek veya ızgara çeşidi ile tüketebilir veya tek başına bir ziyafete dönüştürebilirsiniz, afiyet olsun.

- Malzemeler: • 1 adet nar
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı bulgur
• 3 su bardağı et suyu
• 3 yemek kaşığı nar ekşisi
• Tuz, Karabiber


- Yapılışı: • Narımızı gösterildiği şekilde yan çeperini kesip ortadan ikiye ayırıyoruz, ahşap bir kaşık yardımı ile arkasına vurarak nar tanelerini çıkartıyoruz.

• Tenceremize zeytinyağını döküyoruz, yemeklik doğradığımız soğanımızı ekliyoruz ve saydamlaşana kadar kısık ateşte kavuruyoruz, tuz ve karabiberi ekliyoruz, bulgurumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

• Üzerine et suyumuzu ve nar ekşimizi ekleyip bir taşım kaynatıp kısık ateşte bütün suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

• Servis esnasında nar tanelerimiz ile süsleyip afiyetle yiyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler