YAŞAM - YEME - İÇME
Mevsimi geçmeden yapın: Portakallı enginar Hazır enginar mevsimi gelmişken zeytinyağlı enginar yapmaya ne dersiniz ?
Ülkemizde onlarca farklı sebze ve meyvenin tadına varabiliyoruz. Madem her sebzenin en güzeline sahibiz bunu neden kullanmayalım.

Sebzeler bizi hayata bağlayan, zinde tutan ve bağışıklık sitemimizi güçlendiren olmazsa olmazlarımızdan.

Son yıllarda en sevdiğim sebzeler arasına giren enginarın ise faydaları saymakla bitmez. Mevsiminde yediğimiz sebzeler  bence mutluluk kaynağı.

Renk cümbüşü ve tat şöleni sizleri bekliyor.

- Malzemeler: • 2 adet portakal
• 8 adet enginar
• 1 adet kök kereviz
• 2 adet orta boy patates
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet havuç
• 1 adet pancar
• 1\2 çay bardağı zeytinyağı
• 1\2 su bardağı bezelye
• Tuz


- Yapılışı: • Temizlenmiş enginarlar bir tencereye alın, üzerine bir portakalın suyu, dilimlenmiş pancar, bir miktar zeytinyağı, su ve tuz ekleyerek 1 saat yumuşayana kadar pişirin. (enginarlar doğal şekilde pembeleşir)

• Havuç, patates, kereviz ve soğanları doğrayın.

• Tencereye kalan zeytinyağını ekleyin, sırası ile soğan, havuç, kereviz, patates sotelemeye başlayın.

• 3- 4 dakika sonra bir portakalın suyunu sıkın, tuz ve az miktarda su ekleyip sebzeleri pişirin.

• Son birkaç dakika da bezelyeleri ekleyip altını kapatın.

• Enginarların içerisine sebzeleri koyun , sebzelerin suyundan üzerine gezdirin ve bir miktar zeytinyağı dökerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler