YAŞAM - YEME - İÇME
Külahta cupcake tarifi Külahın içinde gizli brownie kek ile sıradanın dışına çıkmış harika bir tarif. Misafirleriniz için partilerde, kutlamalarda ve çocuklar için tercih edebileceğiniz çok eğlenceli ve lezzetli bir fikir!
Basit gibi görünen küçük şeylerin nasıl tatlı mutluluklara dönüşebildiğinin en güzel örnekleri külahlar benim için! Bu defa da "külahta cupcake" için kolları sıvadım ve ortaya yüzde kocaman bir tebessüm yaratan harika bir tatlı çıktı. Hem de yapılışı fazlasıyla kolay!

Benim tarifime bağlı kalmak zorunda değilsiniz, istediğiniz kek harcını külahlarınıza doldurarak pişirebilirsiniz. Ve elbette ki bu tarifi sadece külahta yapmak zorunda değilsiniz, klasik cupcake kağıtlarında da pişirebilirsiniz.

Bence sevdiklerinize içi sürprizli bir külahtan tatlı bir hediye olamaz, gizlice pişirip yüzlerdeki şaşkınlık ifadesini yakalayıp mutlu olmak için güzel bir sebep! 

- Malzemeler: • 10 adet külah
• 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
• 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
• 140 gr toz şeker
• 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
• 2 tutam tuz
• 300 gr bitter çikolata (erimiş)
• 90 gr un


- Yapılışı: • Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.

• Aynı görseldeki gibi düz bir kek kalıbının üzerine aluminyum folyoyu gergin bir şekilde serip kenarlarını kıvırın.

• Külahların girebileceği büyüklükte delikler açın ve külahları yan yana dizin.

• Bu işlem sayesinde külahlarınız devrilmeyecek ve içlerine kolaylıkla kek harcını dökebileceksiniz

• Yumuşak tereyağ ve toz şekeri mikserle orta yüksek hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.

• Yumurtaları teker teker, aralarda çırpmak suretiyle ekleyin.

• Tuz ve eritilip soğutulmuş çikolatayı ekleyin.

• Vanilya ve unu da ilave edip kısaca çırpın.

• İster kaşıkla ister krema sıkma torbasına doldurarak külahlarınızın içlerine brownie harcından doldurun. (Ağzına kadar doldurmayın, hafif bir kabarma payı bırakın.)

• Fırında yaklaşık 15 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.

• Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğutun.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler