YAŞAM - YEME - İÇME Kolay yılbaşı hindisi tarifi Yılın son günlerine yaklaşırken yeni yıl geleneğinin olmazsa olmazı hindi pişirmeye ne dersiniz? İster kalabalık bir aile olun, isterseniz çekirdek bir aile tam size göre bir tarifim var. 31 PAYLAŞIM
profil
Emrah Fandaklı
14.12.2016
Banner

Sofralar insanları bir arada tutan yegâne yerlerdir. Mutluluklar, hüzünler,  bütün yaşanmışlıklar paylaşılır. Geçmiş yılın güzel günlerini anarken gelecek yılın sürprizleri konuşulur bu sofrada. Umut, şans, para …

Yeni yılda bütün güzel duygu ve düşüncelerin sizi bulması dileği ile…

Malzemeler:

-1 bütün hindi veya 1 bütün tavuk
-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
-2 yemek kaşığı taze kekik
-2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı (taze soğanda olabilir)
-1 yemek kaşığı taze biberiye
-1 limonun kabuğu
-1 portakalın kabuğu
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı zerdeçal
-Tuz, karabiber
-100 gr tereyağı

Hazırlanışı

-Tavuk için tatlandırılmış tereyağı yapacaksanız yarım ölçü kullanınız.
-Bütün malzemeler oda ısısındaki tereyağı ile karıştırılır ve macun kıvamına getirilir.
-Hindinin derisinin altına bu tereyağlı karışım güzelce sürülür.
-Hindinin bacakları ve kanatları ip ile bağlanır.( ip ile bağlamadığınız takdirde kanatlar ve bacaklar açılır ve hindiniz parçalanır)

Garnitürler

-2 adet havuç
-2 adet kök kereviz
-300 gr bebek patates
-2 büyük boy soğan
-5-6 diş sarımsak
-Tuz, karabiber
-Zeytinyağı

-Sebzeler iri parçalar halinde kesilir, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlanır,
-Hazırlanılan hindi bir tepsiye alınır, etrafına garnitürler eklenir ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika mühürlenir.
-Daha sonrasında fırın ısısı 180 dereceye indirilir ve hindinin boyutuna göre her 1 kg için 1 saat pişirilir. Benim pişirdiğim hindi 3 kg idi. Ben 3 saat pişirdim.
-Bütün tavuk ortalama 45 dakika ile 1 saat arasında pişmiş oluyor.
-Hindinizin pişip pişmediğini bir kek kontrol ediyormuşcasına çöp şiş sokup kontrol edebilirsiniz. Eğer kan çıkmıyor ise hindiniz pişmiştir.
-Hindi piştikten sonra muhakkak kesmeden önce 20 dakika oda ısısında bekletmeniz gerekiyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler