YAŞAM - YEME - İÇME
İftar sofralarına çentik kebabı Ramazan ayında genelde az malzemeli ve bol lezzetli yemekler seçerim, bugün sizlerle paylaşacağım tarif de tam bu şekilde.
Ramazan ayında uzun süren açlığın, kaybedilen vitamin ve mineralin bu denli lezzetli bir şekilde geriye alabileceğiniz tarif sizlerle, afiyet olsun!

Aileleri bir araya toplayan iftar masalarını hazırlarken ‘ne pişirsem’ sorusu hiçbir zaman yakamı bırakmaz.

Çağırılan misafirler yemekleri beğenir mi soruları aklımızda dolaşır. Tadından emin olamadığımız yemeği masaya koymak biraz güçleşir.

Yıllar öncesinde daha çocukluk yıllarımda başlamıştı bende et tutkusu hatta o zamanlar et olmadan masaya bile oturmazmışım. Aşçılık hayatıma başladıktan sonra ilk pişirmeyi öğrendiğim yemeklerin başında gelir etli yemekler.

Bu tarif ile tadından emin olabileceğiniz müthiş bir sunum ve ziyafet sizleri bekliyor olacak.

- Malzemeler: • 300 gram dana bonfile
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber
• 1\3 Ramazan pidesi
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 orta boy patates
• Kızartmak için sıvı yağ
• Domates sos için: 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, bir tutam taze kekik veya kuru kekik, karabiber, tuz, 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Üzeri için 1 su bardağı süzme yoğurt, bir miktar su ve tuz


- Yapılışı: • Patatesleri ince şeritler halinde kesin, bir parça peçete ile suyunu alın ve derin yağda kıtırlaşana kadar kızartın.

• Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı domates salçası alın, bir miktar soteleyin.

• Üzerine bir çay bardağı su ekleyin.

• İçerisine sarımsak, kekik, tuz ve karabiber ekleyerek sos kıvamına getirene kadar pişirin.

• Ramazan pidesini küpler halinde doğrayın, tavaya tereyağı ve pideleri atın bir miktar kıtırlaştıktan sonra kırmızı toz biberi ekleyin ve kenara alın.

• Etleri dikey şeritler halinde kesin, tuz ve karabiber ekleyin önceden ısıtılmış tavada tereyağı ve zeytinyağı ile pişirin.

• Tabağın altına pideler, üzerine süzme yoğurt, üzerine etler, üzerine domates sosu ve son olarak kızartılmış kibrit patatesleri ekleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler