YAŞAM - YEME - İÇME
Diyet bozmadan tatlı keyfi: Sağlıklı Waffle Hiçbir rejim sıkıcı olmak zorunda değildir. Güne hafif ve sağlıklı başlangıçlar yapmayı sevenler, sağlıklı beslenmeyi keyif alarak sürdürmek isteyenler, çoluk çocuk besleyici waffle'lar pişirmek için başka tarif aramanıza gerek yok, tek kelimeyle bayılacaksınız!
Waffle denince akılda canlanan görüntüyü tahmin etmek zor değil. Nutellalı, çikolatalı, şekerlemeli yani bol kalorili bir tabak. Oysa ben tam bahara uygun; rejim bozmayan bir tarifle geldim, sağlıklı malzemelerle gayet hafif ve düşük kalorili waffle'lar pişirmek mümkün. Üstelik fazlasıyla da leziz!

Hamurunun içeriğini de yanında servis edilenleri de sağlıklı malzemelerle zenginleştirmek bizim elimizde aslında. İçerdiği yulaf ve tam buğday unu sayesinde tok tutucu özelliği çok yüksek. Süt ve sirke karışımının hamura yansıması ise bambaşka; ikisinin birlikteliği yoğurtla birleşince yumuşacık waffle'lar elde ediyorsunuz. Bu malzemelerin yanı sıra günümüzün en besleyici besinlerinden birisi olan antioksidan "chia tohumu" veya "keten tohumu" da ekleyebilirsiniz hamura. Kıvamını değiştirmeyeceği gibi besleyiciliğini artıracaktır. Ben piştikten sonra organik bal ve frambuazlı yoğurt ile servis ettim, üzerine de biraz chia tohumu serpiştirdim. Dilediğiniz mevsim meyveleriyle sunumunu yapabilirsiniz. 

 

- Malzemeler: • 300 ml (1 + 1/4 su bardağı) badem sütü veya normal süt (içine 1 tatlı kaşığı limon suyu veya elma sirkesi eklenmiş)
• 127 gr (1/2 su bardağı) yoğurt
• 60 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı veya erimiş hindistan cevizi yağı
• 30 ml (2 çorba kaşığı) organik bal
• 50 gr (1/2 su bardağı) yulaf
• 1/2 çaykaşığı tuz
• 6 gr (1 buçuk tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 235 gr (1+3/4 su bardağı) tam buğday unu veya glutensiz un
• 14 gr (2 yemek kaşığı) toz şeker (isteğe bağlı)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
• * Bu malzemelere ekolarak chia tohumu, ketentohumu, tarçın da ekleyebilirsiniz.


- Yapılışı: • Büyük bir çırpma kabında süt ve sirkeyi karıştırıp 5 dakika bekletin.

• Beklettikten sonra içine yoğurt, sıvı yağ, bal ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

• Ayrı bir kapta yulaf, un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin.

• Waffle makinanızı talimatlarına göre hazırlayıp 10 dakika ısıtın. Isındıktan sonra hafif yağlayıp hamurdan dökün ve kapatıp pişirin.

• Bu tariften yaklaşık 4-5 adet waffle çıkacaktır.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler