YAŞAM - YEME - İÇME
Çubukta brownie dilimleri Siz de benim gibi uslanmaz bir çikolatakolikseniz kesinlikle doğru adrestesiniz!
Mükemmel bir kıvama sahip, yoğun çikolatalı ve ağızda dağılan bir brownie düşünün.. Dilimleyip çubuklara batırdıktan sonra yarısını erimiş bitter çikolataya buluyoruz ve lezzet ikiye katlanıyor. Gerçekten kışkırtıcı ve her lokmasında mutluluk aşılayan bir tat!

Sıradan tatları ufak bir iki dokunuşla başkalaştırmayı ve etrafımı şaşırtmayı seviyorum. Sizce de normal brownie kek dilimleri sunumu yapmak yerine böylesi daha eğlenceli olmamış mı? Özel günlerinizde yapabileceğiniz, çocuklarınızın şüphesiz bayılacağı, sunumuyla herkesi şaşırtacak enfes bir lezzet! Partiler için tercih ederseniz daha mini boyutlarda kesip kürdanlara da batırabilirsiniz, eminim fazlasıyla şirin olacaklardır. Yaz aylarında üzerine minik kesilmiş çilekler dizip bitter çikolata dökebilirsiniz, öylesini de denedim ve vazgeçilmezim oldu.

Bazı tarifler vardır, sunumu şahanedir tadı ise daha arka planda kalır. Bu tarifte sunumu ne kadar farklı olursa olsun, lezzeti fazlasıyla ön planda! Buram buram çikolatayı hissediyorsunuz ve günün yorgunluğunu bile üzerinizden alıp sizi gülümsetmeye yetiyor. Şunu da belirtmeliyim ki, dilimlerinizi erimiş bitter çikolata haricinde, beyaz veya sütlü çikolataya da batırabilirsiniz. Hatta üçüne ayrı ayrı batırdığınız brownieler görsel olarak ne kadar şahane ve renkli olacaktır gözümde canlandırabiliyorum. Yaratıcılık elinizde, eminim bu tarifle birlikte harika denemeler ortaya çıkacak.

Bon appétit!

- Malzemeler: • 290 gr bitter çikolata (parçalanmış)
• 90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ
• 3 yumurta
• 150 gr (3/4 su bardağı) şeker
• 1 çay kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilin)
• 1 çimdik tuz
• 140 gr (1 su bardağı) un
• 200 gr erimiş bitter çikolata (Brownie’leri batırmak için)


- Yapılışı: • Fırınınızı 160 derecede ısıtın.

• 20x20 cm'lik kare kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.

• Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. (Bu işlemi mikrodalgada da arada bir çıkartıp karıştırmak suretiyle yapabilirsiniz.)

• Mikser kabında yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.

• İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.

• Un ve tuzu ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.

• Kare kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

• Çıkartıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dikdörtgen şeklinde dilimleyin ve buzlukta yaklaşık 15 dakika bekletin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler