YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolatalı kahveli makarna tarifi Kahve ve çikolata tutkunlarına özel bir tarif geliyor. İsmi sizi korkutmasın, harika bir tarif sizleri bekliyor!
Kahve ve çikolatanın uyumunu makarna ve etle buluşturduk.

Kulağa enteresan gelse de lezzetiyle gönüllerde taht kuracak, değişik tatlara açık olanların bayılacağı muazzam bir lezzet. Bitter çikolatanın hazzını espressonun dayanılmaz kokusunu içerisinde barındıran bu tabak sizler için geliyor.

- Malzemeler: • 2 adet yumurta (orta boy)
• 200 gr un
• 10 gr (1 tatlı kaşığı kakao)
• Bir miktar tuz
• Sos için: 200 gr bonfile kuşbaşı, 100 gr mantar ince doğranmış, 1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
• 1 su bardağı krema
• 2 shot espresso veya (2 çay kaşığı granül kahve ve 1 fincan sıcak su)
• Rendelenmiş bitter çikolata (Yüzde 70 kakao)


- Yapılışı: • Un ve kakao karıştırılır içerisine yumurta ve tuz eklenir sert bir hamur olana kadar yoğurulur, hamur elinize yapışıyor ise un ekleyebilirsiniz.

• Hamur streç filme sarılıp 30 dakika dinlendirilir.

• Hamur makarna makinesi veya el ile açılır, uzun şeritler halinde kesilir, kaynar tuzlu suda 30 saniye haşlanır, sos ile bütünleşip servis edilir.

• Tavaya tereyağı ve soğanlar alınır karamelize olana kadar pişirilir, sonra mantarlar eklenir bir miktar pişirilir ve kenara alınır.

• Tavaya bir miktar yağ eklenir ve etler yüksek derecede sotelenir 3-5 dakika kadar sonra mantarlı karışım eklenir.

• Krema ve espresso eklenir, tuz karabiber eklenip haşlanan makarna ile karıştırılır, bitter çikolata rendelenerek servis edilir.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler