YAŞAM - YEME - İÇME
Çikolata krizine özel: Unsuz sufle kek tarifi Hazır çileğin en lezzetli olduğu zaman gelmişken, bu lezzeti yoğun çlkolatayla birleştirmeye ne dersiniz? Dikkat bu tarif çok fazla çikolata içerir!
- Malzemeler: • 200 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
• 125 ml zeytinyağı
• 160 gr toz şeker
• 2 yemek kaşığı toz badem (veya toz fındık/blenderda bütün badem veya fındıkları çekebilirsiniz)
• 5 adet yumurta (oda sıcaklığında/sarısıyla beyazı ayrılmış)


- Yapılışı: • Fırınınızı fanlıda 180 derece veya alt üst ayarda 160 derecede ısıtmaya başlayın.

• 18-20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın içini yumuşamış tereyağ ile yağlayın ve tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.

• Isıya dayanıklı bir kasede bitter çikolatayı mikrodalgada birkaç saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştırmak suretiyle veya benmari usulü eritin. (Benmari usulü eritmek için; Ufak boy bir tencerenin yarısına kadar suyla dolduruyorsunuz. Üzerine bir ısıya da

• Erimiş çikolataların içine toz şekerin yarısından biraz daha azını ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.

• Yumurta sarıları, toz badem ve zeytinyağını ekleyip çırpma teli ile sadece birbirlerine karışana kadar hafifçe çırpıyoruz.

• Büyük bir çırpma kabında yumurta beyazlarını mikserle çırpmaya başlayın.

• Beyazlaşınca içine kalan toz şekerini çok azar azar ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Kabı ters çevirdiğinizde akmayan bir kıvama geldiyse yumurta beyazınız olmuştur.

• Çikolatalı karışımın içine yaklaşık 5 aşamada spatula ile kabarmış yumurta beyazınızdan ekleyin.

• Her ekleme sonrası çok nazikçe alttan üste doğru hareketlerle yumurta beyazını çikolatalı karışımınıza yedirin.

• Fazla çırpmamak ve nazik olmak karışımı söndürmemek için önem taşıyor.

• Karışımınız hazır olur olmaz bekletmeden kalıbınıza dökün ve fırına verin.

• Fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

• Çıkarttığınızda kabarık olacak, sonrasında yavaşça sönecek, dışında kıtır hassas kırılgan bir kabuk olacak. Olması gereken kıvam bu.

• Ilınınca çember kalıptan çıkartın ve ister pudra şekeri serperek ister çileklerle süsleyip servis edin.

• Buzdolabınızda muhafaza etmenizi tavsiye ederim.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler