YAŞAM - YEME - İÇME
Balkabaklı karalahana salatası Midenizi rahatlatacak bir salata önerisi

Yılbaşı sofrasının ağırlığını taşıyanlara sindirimi kolay bir salata tarifi sunuyoruz. İşte mevsim sebzelerinden hem sağlıklı hem lezzetli bir öneri 'balkabaklı karalahana salatası'... 

- Malzemeler: • 1 adet balkabağı (küp şeklinde doğranmış)
• 1 demet karalahana
• 1 adet kırmızı soğan
• Tuz, karabiber
• Zeytinyağı
• SOSU İÇİN
• Zeytinyağ
• 30 gram fındık
• 1 çay kaşığı mayonez
• 1 adet limon
• Tuz, karabiber
• 1 adet kurutulmuş üzüm


- Yapılışı: • Karalahanaları kaynayan suyun içerisinde 1 dakika haşayın. Haşladığınız lahanaları soğuk suyun içerisine alıp süzün.

• Soğanları ince ince doğrayn.Küp şeklinde doğradığınız kabakları ve diğer tüm malzemeleri fırn tepsinizin içerisine alın.

• 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

• Sosu ayrı bir kap içerisinde hazırlayıp salatanın üzerine servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler