YAŞAM - YEME - İÇME Arda Türkmen’den özel iftar menüsü Ünlü şef Arda Türkmen buseterim.com.tr’ye özel bir iftar menüsü hazırladı. Kavurmalı patates çorbası, çoban köfte ve tahin pekmezli sufleden oluşan menü ile misafirlerinizi şaşırtın. 46 PAYLAŞIM
Eklenme Tarihi
22.06.2016
Banner

Malzemeler:

3 adet patates, küçük doğranmış

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tepeleme yemek kaşığı un

100 ml krema

5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

200 gr kavurma

Hazırlanışı:

Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Patates, tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.

Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar çevirin.

Suyunu ekleyip kapağını kapatıp patatesler pişip kıvam alıncaya kadar pişirin.

Blender’da pürüzsüz kalıncaya kadar geçirin ve kremayı ekleyip 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Kavurmaları ince kıyın, yağsız tavada biraz çevirip çorbanın üstüne gezdirerek sıcak servis edin.

Malzemeler:

Köfte harcı için;

250 gr orta yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

4 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı sumak

½ demet maydanoz

Tuz, karabiber

Sebze harcı için;

1 adet kabak

2 adet patlıcan

3-4 adet taze patates

3 adet domates

8-10 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

3 adet sivri biber

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

½ su bardağı su

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kabak, patates ve domatesin kabuklarını soyun. Patlıcanı alacalı soyun. Hepsini kuşbaşı doğrayın. Arpacık soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup bütün bırakın. Sivri biberleri 1’er cm aralıklarla doğrayın.

Doğradığınız sebzeleri büyükçe bir kaba alın. Nane, kekik, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Sebzeler suyunu biraz salana kadar bekletin.

Bu arada köfte için kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyın ve kıymaya ekleyin. Kimyon, kekik, sumak, tuz, karabiber ile baharatlandırın. Galeta ununu ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan küçük parçalar alıp yuvarlak olacak şekilde şekil verin.

Sebzeleri fırın torbasına yatay şekilde doldurun. Üzerine köfteleri serpiştirin.

Domates ve biber salçasını suda eritip üzerlerine dökün. Torbanın ağzını klipsiyle kapatıp fırın kabınıza alın. Torbanın üzerine bir bıçak veya kürdan yardımıyla delikler açın.

180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kendi suyunda yumuşayıp köfteler kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Malzemeler:

125 gr tereyağı

75 gr tahin

75 gr pekmez

100 gr toz seker

4 yumurta

2 yumurta sarısı

90 gr un

½ paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Sufle kaplarını tereyağı ile kenarlarını da kaplayacak şeklide yağlayın ve şekeri yağladığınız fırın kaplarının her yerine yedirerek yayın.

Tereyağını bir tavada eritin, eridiğinde tahin ve pekmezi tavaya ekleyip yağa yedirin ardından ateşten alın ve ılıtın.

Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın.

Tahin pekmezli karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.

Un ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam almasını sağlayın.

Yağlayıp, şekerlediğiniz kaplara harçtan doldurun, 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişirin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler