YAŞAM - YEME - İÇME
Annenize ev yapımı bir hediye: Gül ve Frambuazlı Kek Anneler Günü'nde annenize güllü frambuazlı yumuşacık, pamuk gibi bir kek hediye etmeye ne dersiniz?
Hem fazla zamanınızı almayacak ve pratik, hem gösterişli ve leziz! El emeği her şey gibi bu kek de çok kıymetli, gül kokan annelerin yüzünü bir dilimi bile gülümsetmeye yeter. Sevginizi göstermenin en tatlı yollarından biri, elinizden çıkan yumuşacık bir kektir bazen..

Kabardıkça kabaran, her lokmada mutluluk veren, bir kaşık gül suyu ile annenize çiçekli mesaj veren, müptelası olacağınız bir kek bu...

Yumuşacık yapısını içerdiği kefire ve kabarttığınız tereyağlı şeker kremasına borçlu. Gül suyu aromasından hoşlanmıyorsanız tariften eleyebilirsiniz veya yerine yakıştırdığınız başka bir aroma ekleyebilirsiniz. Ben ilk seferinde vanilya özütü ile denedim, öylesi de şahane oldu. Üzerine ise çok kolay pembe bir icing hazırlayıp döktüm, donmuş frambuazlarla süsledim. Yumuşak renklerle anneler gününe çok yakışmamış mı? 

Sevgiyle ve ağız tadıyla geçen nice Anneler Günlerine; kıymetlilerimizin günü kutlu olsun!

- Malzemeler: • 175 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 275 gr (1 + 1/3 su bardağı) toz şeker
• 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 tatlı kaşığı gül suyu (veya başka bir aroma, veya eleyebilirsiniz)
• Bir çimdik tuz
• 350 gr (2 buçuk su bardağı) kek un (bulamazsanız normal un da kullanabilirsiniz)
• 8 gr (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 125 ml (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı) kefir (oda sıcaklığında)
• 150 gr frambuaz (donmuş şekilde veya taze kullanın. Donmuş frambuazı çözdürmeyin)
• Sosu için: 100 gr (2/3 su bardağı) pudra şekeri, 2-3 yemek kaşığı su, bir damla pembe gıda boyası


- Yapılışı: • Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.

• Kek kalıbınızı (tercihen görseldeki gibi teflon) bir parça yumuşak tereyağ veya margarin ile her yerini bolca ve güzelce yağlayın.

• Bir çırpma kabında tereyağ ve toz şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.

• Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.

• Tereyağlı karışıma teker teker ve yavaş yavaş yumurtaları ekleyin. Gül suyunu ekleyin.

• Unlu karışımı ekleyip çırpın, hemen sonra kefiri de ekleyin. Ve en son frambuazları ekleyip spatula ile karıştırın.

• Kalıbınıza güzelce döküp spatula ile yayarak üzerini düzleyin. (Karışım çok sıvı değil)

• Fırına verin. 50 dakika sonra ortasına kürdan batırın, ıslak çıkmıyorsa pişmiştir.

• Fırınınızı kapatın. Soğuyana kadar fırının içinde kalsın.

• Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın ve kekinizi ters çevirip kalıbından çıkardıktan sonra üzerine dökün.

• Donmuş frambuaz kırıklarıyla servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler