YAŞAM - YEME - İÇME
Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? Bir Ramazan klasiği olan pideyi evde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? Haydi başlıyoruz!
Ramazan ayı denildiğinde ilk akla gelen fırından çıkan sımsıcak Ramazan pidesidir.

Bence Ramazanı müjdeleyen en güzel tatlardan biri Ramazan pidesidir. Çocukluğumda pide sırasında beklerken hissedilen heyecan, pideyi elimize aldığımızdaki sıcaklık bu günlerde biraz azalmış olsa da, belki bu tarif sizi eski Ramazan günlerine geri götürür.

Hadi pidemizi yoğurmaya başlayalım!

 

- Malzemeler: • 2 pide hamuru için 5 su bardağı un
• 2 su bardağı su
• 1/2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 20 gram yaş maya
• Üzeri için: Yumurta sarısı, çörek otu susam, zeytinyağı


- Yapılışı: • Oda ısısındaki sütü ve mayayı karıştırın.

• Unu, mayalı süt ve su karıştırın.

• Üzerine tuz şeker ve zeytinyağı ekleyin, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun.

• Bir kabın içerisine alın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

• Hamuru ikiye bölün ve tepsilere alın.

• Şekillendirin ve 15 dakika daha mayalanmaya bırakın.

• Üzerine zeytinyağı, yumurta sarısı, çörek otu ve susam dökün.

• 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 8-9 dakika kadar pişirin. (Mümkün olduğu kadar alt bir rafta pişirin)

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler