- Yapılışı:
• Dana incikleri içi su dolu bir tenereye yerleştirin. İçerisine havuçları ve soğanları doğrayın. Defne yaprağını, birkaç dal maydanozu ve taze karabiberi de ekleyip orta ateşte 1 saat kadar pişirin.
• Fırını 180 dereceye ayarlayın.
• Pirinçleri 30 dakika kadar suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra tereyağını koyduğunuz tencerenin içerisinde hafifçe kavurun.
• Tane tane olana kadar kavurup borcamın içerisine alın.
• Taze incikleri ortasına yerleştirip üzerine hafifçe limon rendeleyin.
• İncikleri pişirmiş olduğunuz sudan pirinci bir parmak geçecek kadar su ilave edip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
• Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi pilavı kurutmamak ve 5 dakikada bir suyunu kontrol etmek.
• Böylece hem piştiğini anlarsınız hem de etinizin ve pilavınızın daha suya ihtiyacı olup olmadığını... Pilavınızı kontrol edip birazda su ilave etmeniz gerekebilir.
• 20- 25 dakika kadar pilavınızı pişirdikten sonra maydanozlarla üzerini süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz.