YAŞAM - YEME - İÇME
Dana incikli tas pilavı tarifi
Blondiechef İzem Armağan bu hafta sizler için geleneksel bir tarif hazırladı.

Bu hafta sizlerle geleneksel bir tarif paylaşıyoruz. İsmi sizi korkutmasın! Hazırlaması küçük ipuçlarıyla çok kolay...

- Malzemeler: • 2 adet dana incik
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet limon
• 2 adet defne yaprağı
• 2 bardak baldo pirinç
• 50 gram tereyağı
• Taze karabiber
• Pul biber
• Tuz


- Yapılışı: • Dana incikleri içi su dolu bir tenereye yerleştirin. İçerisine havuçları ve soğanları doğrayın. Defne yaprağını, birkaç dal maydanozu ve taze karabiberi de ekleyip orta ateşte 1 saat kadar pişirin.

• Fırını 180 dereceye ayarlayın.

• Pirinçleri 30 dakika kadar suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra tereyağını koyduğunuz tencerenin içerisinde hafifçe kavurun.

• Tane tane olana kadar kavurup borcamın içerisine alın.

• Taze incikleri ortasına yerleştirip üzerine hafifçe limon rendeleyin.

• İncikleri pişirmiş olduğunuz sudan pirinci bir parmak geçecek kadar su ilave edip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.

• Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi pilavı kurutmamak ve 5 dakikada bir suyunu kontrol etmek.

• Böylece hem piştiğini anlarsınız hem de etinizin ve pilavınızın daha suya ihtiyacı olup olmadığını... Pilavınızı kontrol edip birazda su ilave etmeniz gerekebilir.

• 20- 25 dakika kadar pilavınızı pişirdikten sonra maydanozlarla üzerini süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki
Haberler