YAŞAM - YEME - İÇME
Balkabaklı brownie cheesecake tarifi Sonbaharı evinizde tam anlamıyla yaşatacak yeni bir tarife hazır mısınız?
Balkabağının çikolatayla birlikteliğinden doğan bu lezzete şapka çıkarmamak mümkün değil. Tatlı baharatlarla harmanlanmış balkabağının brownie ile buluşmasıyla damaklarda şölen doğuyor. Ve ortaya sonbahar karnavalı gibi bir pasta çıkıyor!

Brownie için Malzemeler

-100 gr(1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
-140 gr(3/4 su bardağı) toz şeker
-4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
-1 tutam tuz
-300 gr(1+1/2 su bardağı) bitter çikolata (erimiş)
-90 gr(2/3 su bardağı) un

Yapılışı

- 24-25 cm'lik yuvarlak bir kelepçeli kalıbın tabanına göre yağlı kağıt kesin ve içine yerleştirin.

- Yumuşak tereyağ ve toz şekeri mikserle orta yüksek hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.

- Yumurtaları teker teker, aralarda çırpmak suretiyle ekleyin.

- Tuz ve eritilip soğutulmuş çikolatayı ekleyin.

- Vanilya ve unu da ilave edip kısaca çırpın ve kalıbınızın tabanına dökün ve yayın.

- İç harcını hazırlayıncaya kadar bekletin.

Cheesecake Harcı için malzemeler

-200 gr (1 su bardağı) toz şeker
-50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker
-500 gr balkabağı (küp küp doğranmış)
-680 gr (3 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)
-3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta sarısı
-120 gr (1/2 su bardağı) krema
-16 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişastası
-1 buçuk tatlı kaşığı limon suyu
-1 buçuk tatlı kaşığı pumpkin pie baharat karışımı
-1 su bardağı bitter çikolata parçacıkları (erimiş)

Yapılışı

Balkabaklarınızı küçük bir tencereye koyun ve içine 1 yemek kaşığı su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde balkabaklarınız yumuşayana dek pişirin. Yumuşayınca ezin ve kenarda bekletin.

Fırınınızı 180 derecede başlatın.

Harcının bir kısmını yukarda anlattığım gibi çikolatalı yapmak istiyorsanız çikolataları ısıya dayanıklı bir kasede mikrodalgada birkaç saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. Kenarda bekletin.

Bir çırpma kabına toz şeker, esmer şeker ve labne peynirini koyun ve yaklaşık 2 dakika çırpın.

Balkabağı püresini ekleyin ve sadece karışana dek çırpın.

Yumurtaları teker teker ve arada karıştırmak suretiyle ekleyin.

Ayrı bir kasede krema, limon suyu, nişasta ve baharatları karıştırın. Cheesecake karışımına ekleyin. Pürüzsüz olana dek çırpın.

Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve ayırdığınızın içine erimiş bitter çikolatanızı koyup karıştırın. (Bu aşamada karışım sertleşirse mikrodalgada birkaç saniye tutun.)

Browni katmanınızın üzerine cheesecake harcınızı (sadece 3/4 ü dolana kadar) dökün ve çikolatalı cheesecake harcından kaşık kaşık üzerine koyup bıçakla ebruli desen yapın. (Kesinlikle kalıbı tepeleme doldurmayın, fazladan kalan harcı kullanmayın veya başka bir kalıba döküp pişirebilirsiniz)

Fırında 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda fırının derecesini 150 ye düşürün ve 1 saat daha pişirin.

1 saatin sonunda fırını kapatın fakat cheesecake içinde yarım saat kalsın.

Yarım saatin sonunda fırının kapağını üstten hafif açın fakat yine cheesecake içinde yarım saat kalsın.

Yarım saatin sonunda fırından oda sıcaklığına çıkartın ve soğuyana dek bekleyin.

Soğuyunca ise buzdolabına koyun ve ertesi güne dek bekletin.

Ertesi gün kalıbından çıkartıp ister çırpılmış krema ister yakıştırdığınız bir sos ile süsleyip dilim dilim servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler