YAŞAM - YEME - İÇME

Risotto için 3 adres ve 1 tarif

Pandemi nedeniyle ortaya çıkan yeni kısıtlamalar sonucu bir süre restoranlardan uzak kalacağız. Paket servis ve gel-al hizmetinden yararlanmaya devam edebileceğimiz bu süreç için lezzetli öneriler ve bir risotto tarifi paylaşıyoruz.

profil
BT Ekip
18.11.2020
Risotto için 3 adres ve 1 tarif

The Galliard, Rönesans döneminde Fransa, İspanya ve İtalya'da popüler olan Galliard dansından ilham alan bir Türk markası. İstanbul Anadolu Yakası'nda Emaar Square, Metropol İstanbul ve Avrupa Yakası'nda Vadi İstanbul'da şubeleri olan The Galliard, bu üç Akdeniz ülkesinin yiyecek ve içecek kültüründen etkileşimler taşıyor. Türkiye'ye özgü yorumlar ile hazırlanan yemekler modernize Türk füzyon lezzetleri... The Galliard'da risotto parmesan tekerinde servisten hemen önce hazırlanıyor ve böylece bambaşka bir lezzet ortaya çıkıyor. Pandemi nedeniyle ortaya çıkan son kısıtlamalarda gel-al servis hizmeti sunuluyor.


Scarlet Etiler’in Executive Chef’i Can Akçay’ın özenle hazırladığı yeni menüde lezzetler iştah kabartıyor. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle, önümüzdeki günlerde gel-al ve paket servis ile hizmet verecek olan Scarlet, Akdeniz kültürünü özümseyen bir steakhouse... Hem risotto hem de et severlerin memnun olacağı özel paketler arasında, Risotto Assado (Porçini Mantarlı ve Trüf Yağlı Risotto, 6 Saat Fırınlanmış Dana Kaburga, Parmesan Fondü, Demi Glace Sos) ve Sous Vide Beef ( 21 - 28 Saat Arası Sous Vide Tekniği İle Pişirilmiş Dana Kol Yumurtası, Trüf Mantarlı ve Trüf Yağlı Risotto) dikkat çekiyor.


Eşsiz Haliç manzarasında günün yorgunluğunu atmanın yanı sıra özel lezzetleri deneme şansına sahip olabileceğiniz Jin Terrace, Lazzoni Hotel teras katında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Otelin son üç yıldır 'Turizmin Oscarı' olarak nitelendirilen World Travel Awards (WTA) ödülleri'nde "Türkiye’nin En İyi Lifestyle Oteli" oteli seçildiğini de hatırlatalım... Pandemi nedeniyle ortaya çıkan son kısıtlamalarda yalnızca otel müşterilerinin yararlanabileceği bu özel mutfağın şefi Alpay Zaman, evde hazırlayabileceğiniz bir Dağ Mantarlı Risotto tarifi paylaştı...


Malzemeler

  • Yarım paket risotto pirinci
  • Yarım paket kültür mantarı
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 1 kadeh beyaz sek şarap
  • 1 paket rendelenmiş parmesan peyniri
  • 30 gr tereyağı
     

Tavuk suyu için

  • 1 tavuk budu
  • 4 su bardağı su
  • 1 havuç
  • 1 yeşil kereviz
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2~3 defne yaprağı
  • Tuz

  • Orta boy tencereye tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ile sarımsağı ilave edin. Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın.
  • Geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.
  • Mantarları ince doğrayıp ekleyip karıştırın. Beyaz şarabı ilave edin. Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.

 

Bonus: Sebzeli arpa şehriyesi tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler