YAŞAM - YEME - İÇME

Patatesli brüksel lahanası

Kış sebzelerine artık tek tek geçiş yapıyoruz. Brüksel lahanasını kışın çok tüketiyorum; besin değeri çok yüksek bir sebze. Bir de onu patatesle birleştirdik mi mis gibi doyurucu bir öğün olur...

profil
Ceren Demirel
28.11.2020
Patatesli brüksel lahanası

•    1 paket brüksel lahanası
•    2 orta boy patates.
•    1 kuru soğan ya da 1 sap pırasa
•    Zeytinyağı
•    Tuz & karabiber
•    İsteğe göre 1 adet elma


• Brüksel lahanalarını yıkayıp boylamasına ortadan 2’ye bölün.
• Patatesleri ve (isterseniz elmaları) küp küp, soğanı piyazlık doğrayın.
• Soğanı geniş bir tavaya alın; ½ çay bardağı zeytinyağında biraz öldürün.
• Soğan yumuşayınca kalan malzemeyi ve ½ çay bardağı suyu ilave edin.
• Tuz ve bolca karabiber de ekledikten sonra kapağı kapalı ve altı kısık olarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Arada karıştırın ve suyunu kontrol edin. Su biterse azar azar kontrollü ilave edin.
• İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis edebilirsiniz.

Bonus: Patates mücver tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler