YAŞAM - YEME - İÇME

Balkabaklı kekle ağzınız tatlansın

Şu sıralar tam da balkabağının mevsimiyken balkabaklı bir kek yapmaya ne dersiniz? Lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan, lif açısından zengin balkabağıyla yapacağınız bu kek çayın da kahvenin de yanında çok güzel bir eşlikçi olacak… İşte Vacilando şefi Özge Kırış’ın tarifiyle tadına doyamayacağınız balkabaklı kek…

Balkabaklı kekle ağzınız tatlansın
  • 1kg. pişmemiş balkabağı

 

  • 3/4 su bardağı fındık yağı

 

  • 2/3 su bardağı su

 

  • 4 adet yumurta

 

  • 1.5-2 su bardağı şeker

 

  • 3.5 su bardağı un

 

  • 2 çay kaşığı karbonat

 

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

 

  • 2 çay kaşığı tarçın

 

  • 1/4 çay kaşığı muskat

 

  • 1/2 çay kaşığı karanfil

 

  • 1/2 çay kaşığı zencefil

 

  • Bir tutam tuz
  • Balkabaklarının çekirdeklerini çıkarıp yumuşayana kadar 200 derece fırında pişirin.
  • Ilık balkabaklarını blenderdan geçirip püre haline getirin.
  • Püreyi, fındık yağını, suyu ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  • Şekeri (balkabağının tadına göre artırıp azaltabilirsiniz) ve tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Sıvılar ve kuruları homojen olana kadar karıştırın.
  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
  • Kek kalıbınızı yağlayın ya da bir yağlı kağıtla içini kaplayın.
  • 45-55 dakika arası pişirin ve kürdan testi temiz çıktığında fırından çıkarın.
  • 30 dakika soğumasını bekleyip servis yapın.
Önceki ve Sonraki
Haberler