YAŞAM - HABER

Maldivler’de konukları Seçkin Pirim tasarımı karşılıyor

Dünyaca ünlü heykel sanatçısı Seçkin Pirim, Maldivler’deki sağlıklı yaşam merkezi Joali Being için tasarladığı ‘Gate of Zero’ isimli karşılama alanında Mevlana’nın tasavvuf felsefesinden ilham almış

Maldivler’de konukları Seçkin Pirim tasarımı karşılıyor

Maldivler’de doğadan ilham alan ve tabiatla bütünleşen ilk sağlıklı yaşam merkezi olan Joali Being’in, çalışmalarıyla dünya çapında dikkat çeken ünlü heykel sanatçısı Seçkin Pirim tarafından tasarlanan misafir karşılama alanı ‘Gate of Zero’ insanın kendisiyle yeniden buluşma ve kendi olma yolculuğunun sıfır noktasını temsil ediyor. Hiçlik kapısından geçmek, yenilenmek ve dönüşmek temalarına odaklanan tasarımda Pirim; Mevlana’nın tasavvuf anlayışı ve semazenlerin tennuresinden ilham almış. Tasarım, misafirlerin ‘yeni bir ben’ olmak için katıldığı ilham veren uygulamaların başlangıcını oluşturarak hayat boyu sürecek bu yolculukta onlara eşlik ediyor.

Joali Being’in değerlerini ve felsefesini yansıtan bu üstün tasarım, semazenin haraketlerini ince detaylarla yansıtarak misafirlerine; egodan kurtulma, ruhsal-bedensel arınma ve içe dönüşün başladığı nokta olan 'sıfır’a varmayı temsil etmesiyle bir karşılama alanından çok daha fazlasını ifade ediyor.

Çağdaş heykel sanatının önde gelen temsilcilerinden biri olan Seçkin Pirim’in eserleri neo-minimalist form ifadelerine dayanıyor ve çağdaş tasarım stratejileriyle birleşiyor. Seçkin Pirim'in yapıtları, bugünün kaotik ve heterojen varoluş biçimlerini karşılayabilecek post-fütürist, post-yapısalcı ve post-minimal yeni bir estetik bakış açısı kazandırıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler