YAŞAM - HABER

Karl Lagerfeld’in kıyafetleri ve evlerindeki eşyalar açık artırmayla satılıyor

Ünlü müzayede evi Sotheby's, efsane modacı Karl Lagerfeld'in yaşadığı farklı evlerden eşyalarını açık artırmayla satıyor. Açık artırmaya sunulan eşyalar arasında mobilyadan postere, kıyafetten bibloya kadar pek çok parça yer alıyor

Karl Lagerfeld’in kıyafetleri ve evlerindeki eşyalar açık artırmayla satılıyor

Müzayede evi Sotheby's, duayen modacı Karl Lagerfeld'in çeşitli konutlarından kişisel eşyalarını; hem kişisel zevkinin, hem de hayatı ve kariyerinin bir seçkisini sunduğu bir açık artırmayla satışa çıkardı. Açık artırma; modacı, koleksiyoncu, dekoratör ve fotoğrafçı olan Lagerfeld'in çok yönlü ve şaşırtıcı imajının bir yansıması niteliğini taşıyor.

Açık artırmada; Dior Homme imzalı, üzeri renkli işlemeli siyah bir yün ceket, 1.800 Euro'dan başlayan fiyatla, Givenchy imzalı koyu mavi yün ve ipek bir smokin ise 300 Euro'dan başlayan fiyatla satışa sunuldu. Ayrıca Goyard valiz, bir dizi yün, ipek ve kaşmir eşarp ve bir Chanel balon köpeği de açık artırmada olan onlarca parçadan sadece birkaçı.

‘Doyumsuz’ bir koleksiyoncu olan Karl Lagerfeld, hayatı boyunca yaşadığı evlerde cesur iç mekanlara imza attı. 1980'lerde mizahına aşık olduğu Memphis grubunun renkli ve eğlenceli İtalyan tasarımlarını tercih etti. Daha sonra, bir zarafet ve incelik ideali olarak gördüğü 18. yüzyılın Fransız dekoratif sanatlarına döndü. 1970'lerin başında, ‘yorulmadan aradığı modernitenin kökleri’ olarak nitelendirdiği Art Deco'ya tutkuyla bağlandı.

Hayatının son 20 yılında ise, 3. bin yılın şafağında yeni bir fütüristik iç mekan yarattığı çağdaş tasarımlara imza attı. Lagerfeld'in Louveciennes'deki son ikametgahı ise Bruno Paul tarafından tasarlanan mobilyalar ve 20. yüzyılın başlarındaki Alman reklamlarından posterlerle dekore edilmişti.

Önceki ve Sonraki
Haberler