YAŞAM - EV

2023 yazında mutfaklarda öne çıkan trendler

Evinizde keyifli bir yaşam sürmek için yaşam alanlarınızın kişiliğinize, tarzınıza uygun bir dekorasyona sahip olması büyük önem taşıyor. Gün içinde çokça vakit geçirilen yerlerden biri olan mutfaklarda ise her daim trend; sadelik, göz yormayan doku ve modern görünümler oluyor. 2023 yazında mutfaklarda öne çıkan trendlerin başında ise farklı renk denemeleri ve doğal ahşap geliyor

2023 yazında mutfaklarda öne çıkan trendler

Evde en çok vakit geçirdiğimiz yerlerden biri olan mutfaklarda, her zaman olduğu gibi bu yıl da rahat kullanım ve fonksiyonellik ön planda. Ergonomik ve şık tasarımlar ise hiçbir zaman önemini kaybetmiyor. Themore Concept, 2023 yazında mutfaklarda öne çıkan trendleri anlattı.

Mutfak dekorasyonunda malzeme olarak lake ve doğal ahşap tercihleri giderek artıyor. Öte yandan her zaman revaçta olan aydınlık görünüm ve doğal ışık etkisi açık renklerle daha da artırılıyor. Yazlık mutfaklarda ise yüzey malzemeleri tercihleri yine lake ve doğal ahşaptan yana oluyor. 


Kullanıcılar yeni tasarımlarda klasik renklerin yanında; fümeden gece mavisine, kaşmirden sıcak antrasite kadar geniş bir skalada yeni nesil renkleri tercih ediyor. Yaratıcılığı besleyen ve ilham veren inovatif renk seçenekleri dikkat çekiyor. Doğal görünümlü malzemeler sıkça tercih ediliyor. 


Aydınlık ve ferah mutfaklar için sadece beyaz rengin kullanılması gerektiği inancı yıkılıyor. Çizgi desenlerinin yanı sıra griler, maviler, kırmızılar ve sarılar başrollere yerleşiyor. Yaz döneminde tıpkı evin diğer alanlarında olduğu gibi mutfaklarda da farklı renk ve dokulara yer açılıyor. 


Yazlık evlerde daha az eşya kullanımı hayatı her açıdan kolaylaştırıyor. Özellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda eşyaları ortadan kaldırmak için gizli kiler sistemleri bu sene ön plana çıkıyor.


Ev içindeki alanlarda ortak veya birbirini tamamlayan konsept tasarımlar da bu yılın öne çıkanları arasında. Kullanıcılar tüm evin tek bir uzman elinden, birbiriyle uyumlu tasarımda ve yüksek kalitede bileşenlerle oluşturulmasını tercih ediyor. Konsept tasarımlar sayesinde, farklı ürün grupları aynı tasarımda üretilerek yaşam alanlarına derinlik ve bütünlük katılmasını sağlıyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler