GÜZELLİK - MAKYAJ

Mayıs ayının öne çıkan kozmetik ürünleri

Kozmetik dünyası; makyajı, cilt bakımını, güzel kokmayı seven kadınlar için her geçen gün yeni ürünler sunmaya devam ediyor. Yazın habercisi Mayıs ayında da birçok global ve yerli marka, kadınlar için birbirinden güzel ve iddialı ürünlerini piyasaya sürdü. Eylem Bilgiç, Mayıs ayında tüketiciyle buluşan o ürünlerden öne çıkan bazılarını sizler için derledi

profil
BT Ekip
31.05.2023
Mayıs ayının öne çıkan kozmetik ürünleri

Kozmetik sektörüne yeni giren Mashtone’un sihirli krem etkisi gösteren Mashtone CC Moisturizer’ı özel olarak geliştirilen formülü sayesinde çok yönlü etkilere sahip. Formülündeki Aloe Vera özü, panthenol ve diğer nemlendirici bileşenler sayesinde cildin günlük ihtiyacı olan nem dengesini oluşturuyor. SPF 30 güneş koruma faktörüne de sahip olan ürün, cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyor. Salix Alba ekstratı ve Vitamin B3, anti-aging etkisi göstererek cildin sıkılaşmasını sağlıyor. Ciltteki renk farklılıklarını da eşitleyen Mashtone CC Moisturizer, cilde sağlıklı ve doğal bir ışıltı katıyor.


Flormar; Baked Powder, Compact Powder, Bronzing Powder, Illuminating Powder, Set&Go Fixing Powder, Baked Blush On gibi çok sevilen yüz grubu pudra ürünleri ile birlikte, Mono Eyeshadow, Baked Mono Eyeshadow göz farlarının ambalajlarını ve formüllerini yeniledi. %90’a varan doğal kaynaklı bileşenler ve yüksek performanslı pigmentlerle formüle edilen ürünlerde kalıcılık sağlayan konforlu dokular cilde nefes aldırıyor. Zengin pigmentasyon ve trend renkleri bir arada sunan allık ve göz farları ise canlı renkleri, kadifemsi ve pürüzsüz dokuları ile öne çıkıyor. Çevre dostu, modern ve şık tasarımlı ambalajları ile dikkat çeken seride yüzlerce farklı renk seçeneği bulunuyor.


L’Oréal Paris, yaza birbirini mükemmel biçimde tamamlayan bir ikiliyle merhaba diyor: Revitalift Clinical %12 Saf C Vitamini Serumu ve Revitalift Clinical Günlük UV Korumalı Fluid Krem. E vitamini ve gözenekleri azaltma özelliğine sahip salisilik asit de bulunan Revitalift Clinical C Vitamini Serumu ile sadece dört haftada iki kat daha aydınlık ve parlak bir cilde kavuşmak mümkün. Antioksidan C Vitamini içeren, günlük kullanıma uygun Revitalift Clinical Günlük UV Korumalı Fluid Krem ise UV ışınlarına karşı çok yüksek bir koruma sağlayarak güneş kaynaklı yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı oluyor. İz ve yağlı his bırakmayan hafif dokusuyla öne çıkan krem; hem suya dayanıklı, hem de makyajın kalıcılığını da artırıyor.


Kiko Milano Beauty Roar Koleksiyonu, kişinin benzersiz görkemli güzelliğini vurgulamak ve kutlamak için tasarlandı. Her cilt rengine özel üniversal dokulardaki serip sizi siz yapan özellikleri kapatmak yerine, kişinin benzersiz kimliğini kahramanlaştırıyor ve tüm dünyaya kim olduğumuzu haykırıyor. ‘Gerçek seni ortaya çıkar’ diyen ve herkesin eşsiz özgün güzelliğini özgürce ifade edebilmesine olanak sağlayan Beauty Roar Koleksiyonu, her cilt rengine özel üniversal dokulardaki tam 17 farklı üründen oluşuyor. 


Sürdürülebilirliği odağına alarak vegan ve doğal içerikli ürünler yaratan We Are Paradoxx, Moisture serisiyle kuru saçlara özel bakım sunuyor. We Are Paradoxx Moisture Shampoo; kuru, yıpranmış ve cansız saçlara yoğun nem takviyesi sunuyor. We Are Paradoxx Moisture Conditioner, saçların parlak, pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlıyor. We Are Paradoxx Super Fuel Face, Hair + Body Oil; %100 doğal kuru yağ uygulamasıyla yüz, vücut ve saçlara nemlendirici bakım yapıyor. Saçları parlatan ve düzleştirme etkisi yaratan We Are Paradoxx Moisture Hair Elixir, yıpranmış ve cansız saçları nemlendiriyor. Yoğun nem maskesi We Are Paradoxx Moisture Express Hair Mask ise kuru ve hasar görmüş saçları onarıp canlandırıyor.


Loris; parfümlerine bir yenisini daha ekledi. Kadınlar için özel olarak tasarlanan yeni Javou Midnight, gül ve vanilya notalarıyla kadınları cazibenin gizemli yolculuğuna çıkartıyor. Hem günlük, hem de özel günlerde kullanıma uygun olan Javou, her yaşa ve tarza hitap ediyor. Çiçek ve meyve notalarından harmanlanan Javou Midnigt, ılık yaz esintisi gibi gün boyu vücudu sarıyor. Parfüm; vanilya ve irisin verdiği sıcak ve yoğun notalar sayesinde unutulmaz bir iz bırakmayı sağlıyor. Javou Midnight, üst notalarında bulunan frenk üzümü, lithi, aldehitler ve buchu notalarıyla gizemli ve büyüleyici bir atmosfer sunuyor.


Bundan 12 yıl önce Paco Rabanne, kadınlığın göz alıcı ve boyun eğmeyen ruhunu ve nereye gitse bakışları üzerinde toplayan bir kadını yansıtması için Lady Million’u yarattı. O zamandan beri defalarca yeniden yorumlanan bu kokunun her bir versiyonunda kadın olmanın anlamı yeni bir bakışla ele alındı. Bu yıl bu öykü, güçlü kadınlığın şerefine sarhoş edici bir kokuyla kaldığı yerden devam ediyor. Bu yıl da karşınızda Lady Million Royal var. Kokuda, sulu nar ferahlık serpintisi ile baştan çıkarırken kalp notasındaki çiçek buketi, aşırı şehvetli kadınlığın bir göstergesi olarak açılıyor. Alt notada ise seni başka kimseye benzemeden, meydan okurcasına ve olduğun gibi yaşamaya davet eden gözü pek Cashmeran’ın kokusu hüküm sürüyor.


Avon, dudakları renklendirecek ve bakım yapacak Avon Tinted Dudak Balmı’nı tanıttı. Dudakları koruyan, besleyen ve renklendiren 3 etkili Avon Tinted Dudak Balmı; SPF10 ve antioksidanlar içeren yapısıyla dudakları koruyor, içeriğindeki besleyici yağ karışımıyla sürüldüğü anda dudaklarınızın kuruluğunu azaltıyor. Avon Tinted Dudak Balmı, altı farklı rengi ile makyaj çantanızın olmazsa olmazı haline dönüşecek. Sezonun en trend rengi ise iddialı olduğu kadar uyumlu ve zarif tonuyla Tinted Dudak Balmı’nın Plum rengi olacak.


Shiseido’nun çiçek ve meyve notalarını buluşturan büyüleyici kokuları yazın enerjisini ortaya çıkaracak. Bunlardan biri olan Shiseido Ginza parfümün yeni yüzü Murasaki, çiçek ve meyvemsi notalardan oluşan enerjik kokusuyla yaz aylarında kadınları içlerindeki gücü keşfetmeye davet ediyor. Japonya’nın en ünlü renklerinden, parlak mor tonu Murasaki; içten gelen güzelliği, asaleti, zarafeti ve gücü temsil ediyor. Bu özel renk kadar çok yönlü, zıtlıklarla dolu ve tüm duyularınıza hitap eden parfüm, ünlü Fransız tasarımcı Constance Guisset tarafından tasarlanan ödüllü şişede sunuluyor.


M·A·C’in tek sürüşte elde edilen yoğun pigmenti ile cesurca kendi tarzınızı ifade edebileceğiniz, yedi göz farı paletinden oluşan, profesyonel makyaj artistlerinin onayladığı, yepyeni koleksiyonumuzu keşfetmeye ne dersiniz? Bugüne kadarki en yüksek pigmentasyona sahip Connect In Color far paletleri ile sonsuz görünümler yaratabilirsiniz. İpeksi ve pürüzsüz bir dokuya sahip Connect In Color Paletleri türünün ilk örneği formülü ile göz makyajınızı istediğiniz gibi kişiselleştirme fırsatı da sunuyor. Aynı zamanda zahmetsiz uygulama, kat kat uygulanabilirlik ve karıştırılabilirlik özellikleri ile göz kapaklarına kusursuz bir şekilde uygulayabilirsiniz. Her palet, LA merkezli 3D sanatçısı Kathryn Blake tarafından tasarlanmış, sürreal imgelerden ilham alınarak düzenlenmiş. 


Yeni Estée Lauder Pure Color Ruj, doğal içerikli ‘nem kilidi kompleksi’ ve büyüleyici renkler içeriyor. Rujlar; mat, krem ve parlak bitişlerde sunulan 40 renk seçeneği ile tüm cilt tonlarına uyum sağlıyor. Kırmızı ahududu çekirdeği yağı, meadowfoam çiçeği yağı ve kayısı çekirdeği yağından oluşan güçlü bir yağ üçlüsü, dudakları besler ve nemlendirir. Denizden gelen Salicornia Herbacea, deniz bitkisi; dudakların nemini korur, zamanla dolgunlaştırır ve rahatlatır. 10 saate kadar kalıcı olan ruj serisi; besleyici formülüyle nemin hapsolmasına yardımcı olur ve zamanla kuruluk yapmaz.


Cosmed Cosmeceuticals; yaz aylarında lekeli ciltleri koruma altına alıyor. Papaya enzimi içeren Cosmed Enzyme Peeling Powder ölü derileri arındırırken aynı zamanda daha pürüzsüz bir cilt dokusuna sahip olabilmenin kapılarını açıyor. Temizlik adımının ardından antioksidan değeri yüksek yeşil çay yaprağı özü ile hazırlanan %10 Azelaik Solution serum ise akne ve güneş lekeleriyle savaşırken sağladığı ‘cam cilt’ etkisiyle kusursuz bir görünüm sağlıyor. Cosmed Alight Fluid; içerdiği alpha-arbutin, meyan kökü, glutatyon ve bakuchiol ile güneşin neden olduğu lekelerle savaşırken güneş ışınlarından cildi koruyor. Ürün, mevcut lekelerin çoğalmasını engellerken yenilerinin de oluşum sürecini de durduruyor.


Değerli taşlar, modern kozmetikte cilt üzerinde oldukça etkili olduğu kabul edilen mineraller içeriyor. Taşların içeriğinde yer alan mineraller; cilde canlılık katarken cildi ışıltılı bir görünüme kavuşturuyor. Minerallerin vücudumuzun tamamında cilt yolu ile emilebilir olması da kullanıcıya bütünsel bir bakım sağlıyor. Cildi toksinlerden arındıran ve derinlemesine nemlendiren, ciltteki yağlılığı, cildi kurutmadan azaltan minerallerin gücü; Beauty&More’un yıllar süren Ar-Ge ve laboratuvar süreçlerinin ardından etkili formüllerle birleşti. Bu formüllerden oluşan Beauty&More Gemstone Therapy serisi; kan dolaşımını hızlandıran ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan, değerli taş mineralleri içeriyor.


Neutrogena’nın çok sevilen Hydro Boost serisinin formülü cildin kendi doğal işleyişini taklit eden bir nemlendirme teknolojisi ile yenilendi. Seri; ciltte doğal olarak bulunan ve cildin nemini korumaya yardımcı olan doğal nemlendirici faktörler ile önceki formüle kıyasla altı kat daha fazla nem sağlıyor. Yenilenen formülü ile içeriğinde %20 daha fazla hiyalüronik asit, amino asitler ve elektrolitler bulunan Hydro Boost ürün ailesi, %80 daha güçlü bir cilt bariyeri sunuyor. Etkili bir yüz bakımı için Hydro Boost Temizleme Jeli ile yüzünüzü temizleyebilir, ardından Konsantre Yüz Bakım Serumu ile canlandırabilir ve son olarak  cilt tipinize göre Water Gel ya da Jel Krem ile cildinizi nemlendirerek cilt bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.


Niş parfüm markası Ex Nihilo’nun en tatlı hazları ortaya koyan Les Interdites Koleksiyonu’nun yeni üyesi My Sweetest Morphine; leylak, mimoza ve gül ile zenginleştirilmiş çiçeksi notalarıyla daha önce keşfedilmemiş bir bağımlılık yaratıyor. Pudralı ve yüksek silajı, üst düzey bir tutku için solar ve misk notalarıyla sarmalayan parfüm, cildi tatlı ve büyüleyici ipeksi bir örtüyle kaplıyor. Bergamot, leylak, ozonik akor üst notaları, mimoza, gül, solar akor orta notalarıyla My Sweetest Morphine; çiçek kokusu tutkunlarının tüm ihtiyacını karşılıyor. Paçuli, vetiver, misk alt notaları ise Sweet Morphine’in en narin versiyonu olan bu parfümün ayırt edici mührü oluyor.


Fransız güzellik markası Lierac Laboravutarları’nın özel olarak geliştirdiği Hydragenist Serisi, kurumuş veya nemini kaybetmiş ciltleri derinlemesine nemlendirerek ışıltısını geri kazandırıyor. Gençliğin ve tazeliğin formülünü sunan Hydragenist Serisi; Nemlendirici ve Işıltı Veren Serum, Nemlendirici ve Işıltı Veren Krem, Nemlendirici ve Işıltı Veren Jel Krem, Nemlendirici ve Işıltı Veren Göz Çevresi Bakımı’ndan oluşuyor. %98’e varan doğal kaynaklı içeriğe sahip olan serinin ürünleri; vegan, silikon içermiyor ve hassas ciltler dahil herkese hitap ediyor.


Saç konusunda uzman marka HC Care, saçlarımızın karşılaştığı mevsimsel dökülmeler, cansızlık, kuruma ve esneklik kayıplarına karşı kendi laboratuvarlarında geliştirildiği bitkisel özlü formüllerden hazırladığı saç bakım ürünleri ile kullanıcılarına çözümler sunarak, saçları canlandırmanın yanında güçlü bir şekilde uzamasını da sağlıyor. HC Care saç bakım serisinin içeriğinde yer alan bitki özleri, shea butter, phyto keratin, biotin, aminoasit, vitamin ve mineraller saça zarar vermeden temizlemenin yanında besleyerek saçları güçlendiriyor. Saçın kuvvet ve esnekliğini, dış etkenlere karşı direncini artırarak, çevresel faktörlere karşı sıradan ürünlerden elde edemeyeceğiniz güçlü bir koruma kalkanı oluşturuyor. Saç derisini yağ ve nem dengesine zarar vermeden temizleyerek, saçların güçlenmesini sağlıyor ve koparak dökülmelere engel oluyor.


Sağlık deyince akla gelen ilk markalardan biri olan TheLifeCo, cildimizde ve saçımızda kaybettiğimiz ne varsa tamamlamak ve eski ışıltısına geri döndürmek için özel ürünler geliştirdi. Skinfood ve Hairfood serileri, ‘Değerli yağlarla canlı parlak bir cilt ve saçlar’ mottosu ve nesilden nesile kullanılan en saf içerikler ile günlük bakım ritüelinizi tümden değiştirmeyi amaçlıyor. Skinfood serisinde tümü doğal cilt bakım yağı, bronzlaştırıcı yağ ve cilt bakım kremi yer alıyor. Hairfood serisinde ise yine tümü doğal şampuan, duş öncesi onarıcı saç maskesi, saç bakım yağı ve saç bakım kremi bulunuyor. TheLifeCo Değerli Yağlar Serisi Cilt ve Saç Bakım ürünlerinin hiçbiri alkol, paraben, silikon, renklendirici içermiyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler