YAŞAM - KENDİN YAP
Kolay meyveli buz yapımı Renkli ve neşeli sofraların sırrı ev yapımı meyveli buzlardan geçiyor.
Bu haftanın kendin yap köşesinde meyveli buzlar var. Bu renkli, neşeli buzları sadece yaz aylarında kullanılır sanmayın. Çilek gibi bir yaz meyvesi yerine çilek benzeri dondurulmuş meyveler de kullanılabilir.

Mevsim meyvelerini kullanarak istediğiniz zaman, istediğiniz rengi yakalayabilirsiniz. Meyveli buzlar içeceklerinize hava katarken, misafirleriniz bu ince düşünceniz nedeniyle ev sahipliğinize hayran kalacak. Üstelik hazırlaması da çok kolay. Buzunuzun içine koyacaklarınız tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmı. Portakal mevsiminde miik keseceğiniz portakal dilimleri buza hem aroma hem de renk katabilir. Parçaların buz çözüldüğünde dağılmayacak şeklide kesildiğinden emin olun. Yoksa buzunuz, koyduğunuz içeceği kirletiyormuş gibi görünebilir. Haydi başlayalım...

- Malzemeler: • Buz kalıbı
• Çilek (Veya istediğiniz bir meyve çeşidi)
• Nane yaprakları
• Su


- Yapılışı: • Büyük boy buz kalıplarınızı su ile doldurun.

• Çilekleri ve nane yapraklarını yıkayıp, minik minik doğradıktan sonra buz kalıbına yerleştirin.

• 1 gün boyunca buzlukta bekleterek dondurun.

• Elde edeceğiniz rengarenk ve lezzetli buzları sodaya ya da suya atabilir, içeceğinizi tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler