YAŞAM - YEME - İÇME
Tuzda balık tarifi Tatilde, yazlık sofralarınıza farklı bir tat ve görsellik getirecek bir tarif bekliyor sizleri bu hafta...
Yapması çok kolay lezzeti olay bir tarif aslında tuzda balık. Siz de artık kolaylıkla evde sevdiklerinize tuzda balık hazırlayabilirsiniz.
- Malzemeler: • 2-3 adet taze çipura
• 50 gram Tereyağ
• 1 avuç taze defne yaprağı
• 1 adet limon
• 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
• 7 adet yumurta beyazı
• 1 paket tuz
• 1 paket deniz tuzu
• Sos için: 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı hardal, 1 adet limon, 150 gram tereyağ, tuz, karabiber


- Yapılışı: • Fırını 200 dereceye ayarlayınız.

• Balıkçıdan aldığınız çipuranın içerisini güzelce temizlettiriniz. Daha sonra içerisine soğanları ve bir adet limonu ince dilimleyip koyunuz.

• 3 yemek kaşığı tere yağını ve defne yaprağını da balıkların içerisine eşit miktarda yerleştiriniz.

• 7 adet yumurta beyazını 5 dakika kadar en hızlı seviyede çırpınız.

• Yumurta beyazı köpük kıvamına gelinceye dek çırpma işlemini sürdürünüz.

• Çırpma işlemini durdurup içerisine tuzu ve deniz tuzunu ekleyip ellerinizle saat yönüne doğru karıştırınız.

• Fırın tepsisine balıkların boyunda tuz ve yumurta akı karışımından bir zemin hazırlayınız.

• Ardından balığı tuzdan zeminin üzerine koyup ve kalan tuzla balıkların üzerini tamamen kaplayınız. Hava almaması çok önemli olacaktır.

• Sosu için:

• Limonun suyunu sıkıp kenarda bekletiniz. Bir adet yumurta sarısını ve 1 yemek kaşığı hardalı ocakta güzelce çırpınız.

• Buradaki en önemli püf noktası sosun çökmemesi olacaktır o yüzden yoğun bir kıvama gelene kadar çırpma işlemini sürdürünüz. (Yorulurum ben derseniz el mikseriyle de bu işlemi sürdürebilirsiniz.)

• Karışım yoğun bir kıvam aldıktan sonra limon suyunu da ilave edip çırpma işlemini sürdürünüz. Yaklaşıp 5-6 dk sürüyor toplam bu işlem.

• 150 gram tereyağını küpler halinde kesip içesine tek tek atarak karıştırmaya devam ediniz.

• Daha yoğun bir kıvam elde ettiğinizde sosunuz hazır olacaktır. Tuzunu ve karabiberini kontrol ediniz.

• Fırından çıkardığınız balıkları bir bıçak yardımıyla kırıp balığı tuzdan ayırınız.

• Sosu balığın üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler