YAŞAM - YEME - İÇME
Kestaneli iç pilav tarifi Yılbaşı hindisinin takım arkadaşı kestaneli iç pilav nasıl yapılır?
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindi tarifini kestaneli iç pilav ile taçlandırabilir ve unutulmaz bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Kestaneli iç pilavı yılbaşı hindisinin içine yerleştirmenizi ve yanında Gravy Sos ile birlikte sunmanızı tavsiye ederim. 

- Malzemeler: • 1 adet orta boy kuru soğan
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 su bardağı baldo pirinç
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 paket kuş üzümü
• 1 paket dolmalık fıstık
• 3 dal dereotu
• Tuz
• Karabiber
• 1 su bardağı pişmiş kestane


- Yapılışı: • Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.

• Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

• Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.

• 3 su bardağı sıcak su ilave edip karıştırın.

• Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler