YAŞAM - YEME - İÇME
Bademli erikli kek Bu aralar manav tezgahlarından mevsimin nefis mürdüm erikleri taşıyor. Erikle bademin uyumuna şahit olmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
Bademli erikli kek
Bademli erikli kek
Bademseverlere hediye gibi bir tarifle geldim. Nefis, buram buram badem kokan mis gibi yumuşacık bir kek. Ben mevsimin güzel mürdüm erikleriyle pişirdim, bu kadar yakışacağını inanın tahmin bile edemezdim.

Dokusu nemli bir kek pişirmek istiyorsanız ana malzemeniz belli; toz badem. Hazır olarak pastacılık malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğiniz gibi, kuruyemişçilerden, aktarlardan da alabilirsiniz. Veya evdeki bademlerinizi blenderda çekerek kullanabilirsiniz. (Öncesinde kahverengi dış kabuklarını soymak şartıyla) Glutensiz kek pişirmek amacıyla yola çıkmış birisinin de en tercih ettiği malzemeleden birisidir badem tozu. Bu kekte yoğun badem tadı istediğim için acıbadem aroması da ekledim ayrıca, elbette ki zorunlu bir malzeme değil. Kelepçeli kalıpta pişirilmesi önemle üzerinde durduğum bir nokta; oldukça hassas yapıda bir kek olduğu için dağılma riskine karşın işimizi garantiye alalım.
Dolaptaki toz badem ve mürdüm eriği fazlalığından yola çıkarak hazırladığım bu tarif beni mest etti. Tüm evi saran badem kokusu da uzun süre evi terk etmedi. Bir fincan kahvemle birlikte günün mutlu anlarına sebep oldu.


Önceki ve Sonraki
Haberler