YAŞAM - YEME - İÇME

Taze zencefilli kek tarifi

Sağlık kaynağı zencefili seviyorsanız ve tatlılarınızda fazla şekerden kaçınıyorsanız, Vacilando şefi Özge Kırış’ın verdiği taze zencefilli kek tarifini mutlaka deneyin

Taze zencefilli kek tarifi
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze zencefil
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • Zencefil, pekmez, esmer şeker ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  • Kuruları bir başka kapta karıştırın.
  • Tereyağını su ile eritin ve yavaş yavaş zencefilli karışıma ekleyin.
  • Kuruları da ekleyip sadece homojen oluncaya kadar spatula yardımıyla karıştın.
  • İyice yağlanmış kek kalıbınıza karışımı dökün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırınınızda 30-40 dakika arası pişirin.
  • Kürdan testi yapın, eğer temiz çıkarsa kalıbınızı fırından çıkarıp soğutun.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek ılık ya da soğuk servis yapın.
Önceki ve Sonraki
Haberler