YAŞAM - YEME - İÇME

Tarsus usulü humus tarifi

Sofralarınızda fark yaratacak bir tarif 'Tarsus usulü humus'. İzem Armağan hem besleyici hem de lezzetli bir meze olan humus için püf noktalar paylaştı...

profil
İzem Armağan
24.11.2019
Tarsus usulü humus tarifi

Malzemeler

•    2 bardak haşlanmış nohut
•    2 bardak nohutu haşladığımız sudan
•    4 yemek kaşığı tahin
•    3 adet limon suyu
•    1 çay kaşığı tuz


Not: Limonu fazla koyarsanız çok sulu olur, tahini çok koyarsanız fazla katı olabilir. Lütfen kıvamını çok iyi ayarlayınız.

Üzeri için:
•    4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
•    2 diş sarımsak
•    2 tatlı kaşığı sumak
•    Yarım çay kaşığı kimyon
•    Kıyılmış maydanoz
•    1 avuç haşlanmış nohut


Yapılışı
1.    Nohut, haşlama suyu, tahin ve limon suyu tencereye alınır ve blender ile iyice püre haline getirilir. Daha çok sıvı bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
2.   Hazırladığınız humus bakır bir tencere içerisine alıp ezilmiş sarımsak, kimyon ve tuz atılarak iyice karıştırılır ve ocağa alınır, ocakta bir iki taşım kaynatılır ve servis tabağına alınır.
3.    Sıvı yağ ve pulbiber kızdırılır ve tabağa alınan humusun üzerine gezdirilir.
4.    Sumak, kimyon, maydanoz ve nohut ile süslenerek servise hazır hale getirilir.

Püf Noktası : Hazırladığınız karışımı bakır bir tepsi içerisinde sunduğunuzda hem görünüşü daha otantik bir hal alır hem de tadı normal tencerede ısıttığınızdan daha eşit dağılacağı için güzel bir kıvam elde etmenizi sağlar.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler