YAŞAM - YEME - İÇME

Milföylü çilekli muhallebi tarifi

Bayramda tatlı yemeyi seviyor ama şerbetli tatlılara biraz ara vermek istiyorsanız, Şef Sinem Çapraz’ın verdiği milföylü çilekli muhallebi tarifiyle damağınıza lezzet şöleni yaşatabilirsiniz

Milföylü çilekli muhallebi tarifi
  • 4 adet milföy

 

Muhallebisi için:

  • 500 ml süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr çilek
  • 1 paket labne peyniri (180 gr)
  • En son üzerine serpmek için pudra şekeri

Milföy hamurlarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 200 derece ısınmış fırında 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyunca elinizle ufalayın. Muhallebi için labne peyniri hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın ve karıştırın. Daha sonra ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra beş dakika soğutun ve labne peynirini de ekleyip karıştırın. Çilekleri dörde bölün ve hazırlayın. Ufalanmış milföylerin yarısını hazırlayacağınız kabın altına yerleştirin, üzerine muhallebiyi dökün ve kalan milföyle çilekleri de ekleyin. En son üzerine pudra şekeri serpin.

Önceki ve Sonraki
Haberler