YAŞAM - YEME - İÇME

Kırmızı köz biberli penne tarifi

Kırmızı köz biberlerin tam mevsimi! İzem Armağan fark yaratan püf noktalar ile kırmızı köz biberli fırın makarna tarifi paylaştı.

profil
İzem Armağan
18.08.2019
Kırmızı köz biberli penne tarifi

'Ben tokum' diyenlerin bile bu makarnayı görünce ağızlarının sulandığını bilirim. Evet kabul biraz meşakkatli bir tarif ama kim ne derse desin denemeye ve tatmaya değer.  Zaten güzel yemekler de zaman almıyor mu? 
 

Malzemeler 

  • 1 paket penne makarna
  • 1 kase krema
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı organik domates rendesi
  • 1 kase parmesan peyniri
  • 2-3 dilim cheddar peyniri
  • 1 adet bütün sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet bayat ekmek
  • 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz ve karabiber

 

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayınız. Pişirme kağıdınızın içerisine bir adet sarımsağı koyunuz ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve 2-3 adet kişniş tohumu ilave ediniz. Ağzını kapatarak fırında 20 dakika kadar kırmızı biberler ile pişiriniz. (Dilerseniz kırmızı biberleri gaz ocaklarda da közleyebilirsiniz.)

2. Közlenen biberleri kabuğundan ayırıp küp şeklinde kesiniz.

3. Büyük ve derin bir tencerenin içerisine su koyunuz. Makarnayı yapacağınız tencerenin uygun büyüklükte olması gerekir. 500 gramlık 1 paket makarnayı haşlamak için ortalama 5 litre iyi su kullanılmalıdır. Su yüksekliği tencerenin 3/4'ünü geçmemelidir. Fazla su doldurulursa kaynadığı zaman tencereden taşar, az suda ise makarna iyi pişmez ve tencerenin dibine yapışabilir. Makarnayı üzerinde yazan dakikadan 2 dakika daha az pişiriniz.  

4. Büyük boy bir sos tenceresi alıp içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Közlenmiş biberleri, 1 yemek kaşığı ketçap, 2 yemek kaşığı organik domates rendesi ve 2-3 dilim cheddar peyniri ilave edip karıştırınız.

5. Önceden hazırladığınız sarımsağı kesme tahtasının üzerine alıp ortadan kesip içerisindeki yumuşamış sarımsağı bir kaşık yardımıyla dışarı çıkartın ve iyice ezin. Daha sonrasında üzerine deniz tuzu ilave edip sosu tencerenin içerisine alın. (Sarımsağı en son eklememin nedeni çok daha güzel bir tat vermesini sağlamak.)

6. Kremayı ilave edip orta ateşte pişirin. Haşladığınız makarna suyundan bir kısmını ayırın ve sosun içerisine 2-3 kaşık ilave edin. Makarnayı da sos tenceresinin içerisine alıp güzelce karıştırın.  Üzerine ince kıyılmış maydanozları ilave edin.

7. Makarnayı iyice sosladıktan sonra fırın tepsinizin içerisine alıp üzerine parmesan rendesini ve mutfak robotundan geçirdiğiniz ekmek kırıntısını ilave edip fırınınızın en üst seviyesine koyup 3-4 dakika burada pişmesini sağlayın.

8. Evet kabul biraz zor ama değmez mi ? =) Afiyet Olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog