YAŞAM - YEME - İÇME

Fırında leziz bonfile tarifi

İftar sofralarını vazgeçilmezi et bu seferde siz değerli okurların sofralarını taçlandıracak. Hal böyle olunca da hepimizin sevdiği eti en güzel pişirme tekniklerini bilerek ve tanıyarak yapmak çok önemli. Sizin için hazırladığım bu bilgileri zaman kaybetmeden uygulayın!

Fırında leziz bonfile tarifi
Fırında leziz bonfile tarifi
Öncelikle bilmemiz gereken en önemli noktalardan biri etimizi tanıyabilmek ve hangi kas gurubuna ait olduğunu bilmek. Yani etimiz kassız etler gurubuna mı giriyor yoksa kaslı etler gurubuna giriyor.

Hareketli mi? Hareketsiz mi?

 Hangi hayvana ait olursa olsun nasıl ki bir insanın hareket eden kasları (kol, ayak, omuz ve bacak ) sert ve kaslı oluyorsa hayvanların da tıpkı insanlar gibi bu kasları sert ve kaslı oluyor. Bu etler dokuları gereği uzun süreli pişirme yöntemleri gerektirir. ( Haşlamak, rosto ve fırında pişirme yöntemleri gibi… ) 

 Hareketsiz yani kassız etler ise daha çok hayvanın sırt kısmı, bel ve göğüs omurlarından oluşur. Bu etler ise aslında çoğumuzun yemekten çok zevk aldığı bonfile, antrikot, pirzola, kontrafile gibi kassız etlerdir. Bu etler ise haraketli etlere göre daha çok pişirme metotlar ve püf noktaları gerektirir. Kızgın bir demir döküm tava ya da Fransızlar gibi çelik bir tavada bu etleri bir damla ayçiçek yağı veya daha az kalorili avokado ve susam yağı ile pişirebilirsiniz. Benim en çok tercih etiğim ve yöntemlerden biri önceden her iki tarafının güzelce mühürlenip daha sonra fırında 200 derecede 15 dakika kadar yüksek ateşte eti pişirmektir.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog