YAŞAM - YEME - İÇME Fındıklı ravioli tarifi İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden 'ravioli' İzem Armağan'ın tarifiyle bambaşka bir lezzete dönüşüyor. İşte fındıklı ravioli tarifi!
profil
İzem Armağan
21.04.2019

Hamuru için: 

  • 3 su bardağı un 
  • 3 adet yumurta 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Bir tutam karabiber 

 

Harç için: 

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz 
  • 2 su bardağı krem peynir 
  • 1 su bardağı Gorgonzola peyniri 
  • 2 diş kıyılmış sarmısak 
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • Tuz ve karabiber

 

Haşlamak için: 

  • 500 ml  su 
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Sos için: 
  • 30 gram  tereyağı 
  • 1 su bardağı krema 
  • 50 gram rokfor peyniri 
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 

 

Üzerine: 
Rendelenmiş parmesan peyniri,  ince kıyılmış maydanoz ve 50 gram kavrulmuş ceviz. 

 

Hazırlanışı:
1. Hamuru için, un, yumurta, zeytinyağı ve tuzu 1-2 dakika mikserde karıştırın. Daha sonra iki parçaya ayırın. Parçalardan birini unlanmış tezgahta elinizin ayasını kullanarak 10 dakika iyice yoğurun. Diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. İki parça hamuru birleştirin. 1-2 dakika yoğurduktan sonra top haline getirin. Hamurun nemini koruması için üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla incecik açın. Hamurun tezgaha yapışmaması için açarken tezgahı unlayın. 


2. Harcı hazırlamak için tüm harç malzemesini iyice yoğurun ve karıştırın. Hamuru üçgen veya kare şeklinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin yarısına, belirli aralıklarla cevizli harç yerleştirin. Diğer yarısını cevizli harcın üzerini örtecek şekilde kapatın. Hazırladığınız raviolinin üzerini streç ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. (Böylece hamurunuz dağılmayacak ve taze kalacaktır.) 


3. Haşlamak için su, sıvıyağ ve tuzu kaynatın. Ravioliyi suya atıp 3-4 dakika haşlamaya bırakın. (Hamur taze olacağından hızla kaynayacaktır.) 


4. 1 yemek kaşığı tereyağı ile parçalanmış cevizlerinizi hafif kavrulana kadar pişirin ve kenara alın. Sosu hazırlamak için, derin bir tencerede tereyağı ile kremayı eritin. Rokfor peynirini ilave edip karıştırın. Üzerine parmesan peynirini ekleyin. Haşlanan ravioliyi süzüp kaynayan sos tenceresine atın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş parmesanı, kavrulmuş cevizleri ve kıyılmış maydanozları ilave edin. 

Afiyet olsun! 
 

Önceki ve Sonraki
Haberler