YAŞAM - YEME - İÇME

Eataly İstanbul Executive Chef Claudio Chinali’den ‘Sıfır atık yemek’ tarifi

20-24 Eylül tarihlerinde düzenlediği Eco Love Fest’te sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışan Zorlu Center, Eataly İstanbul’un Executive Chef’i Claudio Chinali ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Sıfır atık yemek’ workshop’unda mutfaktaki sürdürülebilirliğe de dikkat çekti. Chinali, workshopta, önceki günden kalan risottolarla yapılan Arancini tarifini sizler için de verdi

Eataly İstanbul Executive Chef Claudio Chinali’den ‘Sıfır atık yemek’ tarifi

Zorlu Center, ‘Eco Love Fest’ etkinliğinin üçüncüsünü bu yıl 20-24 Eylül tarihlerinde düzenledi. Sürdürülebilirliği odağına almış farklı konseptte markaların yer aldığı açık havada alışveriş keyfinin yaşandığı ‘Sürdürülebilir Pazar’dan ilham veren atölyelere, söyleşilerden müzik performanslarına kadar birçok farklı içerik festival katılımcılarıyla buluştu.

Zorlu Center, sürdürülebilirlik kavramının önemini vurgulamak amacıyla çıktığı yolculukta, yeni hikayeler ve deneyimler sunduğu ‘Eco Love Fest’ kapsamında, 22 Eylül Cuma günü Eataly İstanbul Executive Chef Claudio Chinali ile ‘Sıfır Atık Yemek’ Workshop’u düzenledi.

Eataly İstanbul Executive Chef Claudio Chinali’nin oluşturduğu özel ‘Sıfır Atık Yemek’ workshop’unda katılımcılar; elde kalan malzemelere ikinci bir hayat vererek, şefin özel tarifleriyle ‘Arancini’, ‘Panzanella’ ve ‘Salame Di Ciocccolato’ yaptılar.

Workshop’ta, kullanıldıktan sonra kalan malzemelerle benim çok sevdiğim çok basit üç tarifi yaptık” diyen Claudio Chinali, “Sıfır atık yemek çevreye saygı için çok önemli. Kalan yiyecekleri değerlendirme konusunda herkesin çok özen göstermesi gerekir. Biz burada sıfır atık yemek yapmaya çok dikkat ediyoruz. Workshop’ta çok basit yemekler göstermek istedim çünkü basit şeylerle dünyayı değiştirebiliriz” dedi.

İşte Chinali’nin workshop’ta kalan yemeklerle yaptığı lezzetlerden biri olan Arancini’nin tarifi…

  • 80 gr risotto pirinç
  • 50 gr soğan
  • 4 gr sarımsak
  • 50 gr beyaz şarap
  • 400 gr sebze suyu
  • 20 gr tereyağı
  • 30 gr parmesan

 

Harç için

  • 1 adet yumurta
  • 50 gr panko
  • 30 gr un

Soğanları küçük küçük keserek soteleyin. Arboria (risotto) pirinçlerini ekleyerek 3-4 dakika kavurun. Beyaz şarapla glaze ettikten sonra sebze suyunu yavaş yavaş ekleyin. Nişastasını salınca yapışkan hale gelecektir. Ateşten aldıktan sonra tereyağı ve parmesanla bağlayın. Ertesi gün, kalan bu risottoyu toplar haline getirin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Hazırladığınız topları önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın ve kızgın yağda kızartın. 

Önceki ve Sonraki
Haberler