YAŞAM - YEME - İÇME

Domatesli köfte tarifi

Domatesli köfte, et ve sebze dengesinin pratik bir şekilde sağlandığı pratik bir yemek. Domatesler tatlandıkça daha da lezzetli olan bu yemeği yaz aylarında sık sık yapabilirsiniz.

profil
Ceren Demirel
16.05.2020
Domatesli köfte tarifi

Köfte malzemeleri

  • 750 gr dana, 250 gr kuzu kıyma
  • 200 gr galeta unu
  • 2 kuru soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Yarımşar çay bardağı su ve zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon

 

Yemeğin kalan malzemeleri:
• 2 orta boy kuru soğan
• 3 orta boy patates
•10-12 adet köfte (tencerenizin büyüklüğüne göre sayı değişebilir)
• 2-3 orta boy domates 
• 3-4 tane sivri biber
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı salça

Köftenin yapılışı:
• Hepsini güzelce yoğurun. İstediğiniz büyüklükte şapşaplayın. Köftenin fazlasını saklamak için: her kata buzdolabı poşeti koyarak tepsiye dizin ve öylece dondurun. Donduktan sonra ağzı kapalı bir torbaya koyun. Her sefer ihtiyacınız kadar alıp pişirebilirsiniz.

Yemeğin yapılışı:
• Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağı ile hafif öldürün.
• Üzerine patatesi yuvarlak kesip yerleştirin.
• Bir sonraki kata köfteleri koyun ve biberle süsleyin.(Ben buzluktan çıkartıp doğrudan, donmuş halde koyuyorum) 
• Rondoda  domates, sarımsak, salça ile 1 bardak su ve tuz koyup bızztlatın ve o sosu da en üste dökün.
• Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın, patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun :)

Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi

Önceki ve Sonraki
Haberler