YAŞAM - YEME - İÇME

Deprem bölgesine siparişlerinizle destek verebilirsiniz – Adıyaman’dan Tuttan Gelsin

Deprem felaketini yaşayan 10 ilimizin, bizlerin desteğine sadece bugün değil, her gün ihtiyacı var. Biz de bunun için bölgenin yerel işletmelerini, yanlarında olabilmeniz için sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Böylece bu kıymetli insanların hikayelerini öğrenirken, bir yandan da vereceğiniz siparişlerle onlara destek olabilirsiniz

Deprem bölgesine siparişlerinizle destek verebilirsiniz – Adıyaman’dan Tuttan Gelsin

Tuttan Gelsin, Adıyaman’ın Tut ilçesinde ikamet eden dört çocuklu bir ailenin ilk çocuğu Betül Keven’in kurduğu bir aile işletmesi. Tut, yeşillikler beldesi olarak biliniyor. İlçede çok fazla dut ağacı bulunuyor. Betül Keven, Tuttan Gelsin’in hikayesini şöyle anlatıyor: “Yerel halk olarak duta ‘tut’ deriz. İlçemizin ismi de buradan gelir. Aile olarak geçimimizi bahçemizin ürünlerini satarak sağlıyoruz. Instagram’da Tuttan Gelsin sayfasını açmadan önce ürünlerimizi ilçemize gelen toptancılara çok cüzi bir tutara satıyorduk. Bu sayfayı açarken en büyük motivasyonum; annem, babam ve anneannemin geleneksel yöntemlerle yaptığı el emeği ürünleri insanlara tanıtabilmek ve hakkettiği fiyatlara satabilmekti. Bunun yanı sıra birer kadın olarak annem ve anneannemin, ekonomik olarak toplumda ‘Ben de varım’ diyebilmelerini istedim. Ailem beni ve kız kardeşimi çok büyük zorluklarla okuttu. Ahırımızda birkaç ineğimiz var. Kilogram kilogram inek sütü satarak okuttular desem yeridir. Sekiz senede evimizi yaptık ama depremde evimizi kaybettik. Moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum. Çalıştığım laboratuvar da yıkıldı ve maalesef işimi de kaybettim. Her şeye rağmen tekrar ayağa kalkmaya çalışıyoruz. ‘Daha önce yaptık, yine yaparız’ diyoruz. Üniversiteye hazırlanan iki küçük kardeşim var; onlara iyi bir gelecek sunmak, motivasyon kaynağı olmak zorundayız. Onlar için güçlü olmaya çalışıyoruz.”

Sadece Instagram’daki tuttangelsin hesabı üzerinden satış yapan bu aile işletmesinden sipariş verebileceğiniz ürünler arasında dut pekmezi, üzüm pestili, acı biber salçası, domates salçası, domates-biber salçası, acı pul biber, kuru nane, yoğurtlu tarhana, inek peyniri, nar ekşisi, ceviz ve aşurelik buğday bulunuyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler